Carnavalstoet Schoonderbuken moet uitwijken naar familieheem

Carnavalstoeten worden in principe in de maanden februari en maart georganiseerd. Dat kan al eens uitdeinen naar begin april maar in Schoonderbuken loopt het dit jaar helemaal anders. De stoet was begin maart ingepland maar die moest toen uitgesteld worden door de hevige stormwind. De organisatoren beslisten uiteindelijk om de stoet op zaterdag 27 april in te plannen. Vanaf 14.11 uur trekken volgende zaterdag 35 carnavalswagens door de straten van Schoonderbuken. Naast de bekende groepen uit de regio zijn er ook deelnemers uit  Antwerpen, Sint Truiden, Landen, Ransberg, Zoutleew, Houtvenne en Hoegaarden. De deelnemers verzamelen vanaf 10 uur aan het familieheem en dus niet aan café Oud Schunnebroeck. Volgens organisator Tom Staels is er een probleem met de brandveiligheid van de zaal. Daarom worden de activiteiten verplaatst.

Om 13.30 uur is er een herdenking van de in december overleden voorzitter van cv De Bezembinders Steve De Blick. Dat zal dus niet aan zijn eigen café gebeuren. Vanaf 12 uur start het carnavalbal met DJ Orka. Dat bal gaat ook na de stoet verder en duurt tot laat in de avond.

De stoet van Schoonderbuken is meteen de laatste die we toevoegen aan de fotopagina Carnaval 2019.

Geef een reactie