Proefproject met fietsbox op Veemarkt in Diest

De nieuwe bestuursploeg in Diest gaat een van de actiespunten waarmaken waar vooral Open Diest, toen vanuit de oppositie, sterk bleef op aandringen tijdens de vorige legislatuur.

In juni komt op de Veemarkt de eerste fietsbox, dat is een beveiligde fietsenstalling die kan gehuurd worden door omwonenden. Met de installatie ervan wil het bestuur het gebruik van de fiets stimuleren en tegelijk veiliger en makkelijker maken.

Wat is een fietsbox?

De fietsbox is een soort trommel die plaats biedt voor vijf grote fietsen. Het model dat in Diest komt, is 2,05 meter breed, 2,25 meter diep en 1,60 meter hoog als de box gesloten is. Open is hij 2,60 meter hoog. De box opent erg makkelijk omdat hij met gasveren is uitgerust. Hij is uitgerust met een mechanisch veiligheidsslot.

Maximaal 2 plaatsen per gezin

In Diest kan je per gezin maximaal twee plaatsen huren. Elke fietsbox zal dus door minimaal 3 verschillende gezinnen gebruikt worden. Tijdens de proefperiode van 6 maanden is het huren van een parkeerplaats gratis. Nadien, als het proefproject succesvol is, zal de fietsbox blijven staan en kan men vrijblijvend verder huren voor 30 euro per jaar per parkeerplaats.

Proefproject op de Veemarkt

Wie interesse heeft in een fietsbox in zijn buurt kan vanaf woensdag 24 mei het formulier invullen op http://www.diest.be/fietsbox. De administratie houdt een wachtlijst bij. Geïnteresseerden krijgen een e-mail over het verdere verloop van de procedure.

Geef een reactie