Marc Steenbergen dirigeert Diestse concertband naar hoog niveau

Foto’s | Caroline Julien en Redactie Hola Hageland

Op 12 mei staan de begijnhoffeesten in Diest op de agenda en onder meer de Diestse Concertband zal daar optreden. Vorige vrijdag gaf de band al een sterk staaltje van muzikale creativiteit en kunde. Ze speelden het wervelend concert Zuiderse Klanken in de grote zaal van Den Amer.

De concertband wordt momenteel gedirigeerd door Marc Steenbergen. Marc heeft een muzikaal talent dat veel te weinig erkenning krijgt. Hij studeerde aan het Koninklijk muziekconservatorium in Brussel en behaalde er de 1ste prijzen notenleer, klarinet en kamermuziek. Marc was actief bij de hooggewaardeerde muziekkapellen van het  Belgische leger en in 1985 sloot hij zich aan bij de muziekkapel van de Belgische gidsen waar hij 1ste solist klarinet werd. Marc Steenbergen is verder actief in diverse, meer populaire, muzikale projecten. Vorige maandag stond hij nog te jammen met een paar topmuzikanten zoals Rocco Di Turi en zijn zoon Allesio, drummer van The Sore Losers.

Je kan hier een lange reeks foto’s bekijken van het optreden in Den Amer. Met onder meer fantastisch werk van Caroline Julien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.