Marc Steenbergen dirigeert Diestse concertband naar hoog niveau

Foto’s | Caroline Julien en Redactie Hola Hageland

Op 12 mei staan de begijnhoffeesten in Diest op de agenda en onder meer de Diestse Concertband zal daar optreden. Vorige vrijdag gaf de band al een sterk staaltje van muzikale creativiteit en kunde. Ze speelden het wervelend concert Zuiderse Klanken in de grote zaal van Den Amer.

De concertband wordt momenteel gedirigeerd door Marc Steenbergen. Marc heeft een muzikaal talent dat veel te weinig erkenning krijgt. Hij studeerde aan het Koninklijk muziekconservatorium in Brussel en behaalde er de 1ste prijzen notenleer, klarinet en kamermuziek. Marc was actief bij de hooggewaardeerde muziekkapellen van het  Belgische leger en in 1985 sloot hij zich aan bij de muziekkapel van de Belgische gidsen waar hij 1ste solist klarinet werd. Marc Steenbergen is verder actief in diverse, meer populaire, muzikale projecten. Vorige maandag stond hij nog te jammen met een paar topmuzikanten zoals Rocco Di Turi en zijn zoon Allesio, drummer van The Sore Losers.

Je kan hier een lange reeks foto’s bekijken van het optreden in Den Amer. Met onder meer fantastisch werk van Caroline Julien.

Geef een reactie