Minister Van den Heuvel enthousiast over korte keten aanpak in landbouw

Minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel was vorige woensdag niet alleen in Averbode. Hij kreeg ook een korte rondleiding bij Van Elven Agra in Laakdal. Stefaan Van Elven en Nele Devoghel telen aardappelen, uien en wortelen die ze – behalve bij AVEVE en Carrefour – ook via een eigen hoevewinkel aan de man en vrouw brengen. Dat doen ze met de slogan ‘Vers van de boer’. Hun vernieuwde hoevewinkel heeft een zelfbedieningssysteem en je kan er elektronisch betalen.

Minister Van den Heuvel ziet dat de land- en tuinbouwsector het niet altijd gemakkelijk heeft, maar hij stelt ook vast dat er innoverend en vernieuwend wordt gewerkt. “Ik zie een duidelijke tendens naar meer verkoop in de korte keten”, zei hij. “Ik ben blij dat de partners van De Merode die trend naar meer van dit soort agro-ondernemingen stimuleren.”

Geef een reactie