Muzikaal toptalent Aalex Vertommen zet Dosibels weer op de kaart

Ze waren goed op weg om een stevige reputatie op te bouwen maar plots stopte het. Popkoor Dosibels zag vorig jaar de dirigente vertrekken en er stond niet meteen iemand klaar om het dirigeerstokje over te nemen. Een aantal leden haakten af en het koor leek geschiedenis.

Maar dat is zonder voorzitter van K.F. De Sint-Jansvrienden Hilde Laureys gerekend. Zij kon Aalex Vertommen overtuigen om het koor opnieuw op de sporen te zetten. Aalex is een geweldigmuzikaal talent. Ze trok twee jaar op met de Ketnetband, haalde een masterdiploma in theater en muziek aan het conservatorium van Maastricht en ze zingt ondertussen in een lange reeks koren, bigbands, coverbands en theatergezelschappen.

Wie Aalex vorige zaterdag tijdens het Lentefeest van de fanfare bezig zag weet dat deze vrolijke sping-in-het-veld er alles gaat aan doen om de Dosibels weer op de kaart te zetten. “Muziek is plezier”, is haar motto.

Het koor moet wel dringend op zoek naar extra leden. Volgende donderdag 25 april repeteren ze in het oud gemeentehuis naast de bibliotheek in Averbode. Altijd al zingend uit de bol willen gaan? Meld je!

Geef een reactie