Hayabusa trekt een streepje bij op het lijstje met wereldtitels

Er zijn nog zekerheden in het leven. Als je een wereldkampioenschap skydiven organiseert bijvoorbeeld, wint Hayabusa. Het maakt niet uit of het militair dan wel in open formule is. Of dat indoor of outdoor is. Dit weekend was het weer van dat. Wereldkampioenschap indoor open in het Franse Lille. De tuisbasis van de grote opponent Weembi nota bene. Weembi concentreert zich vooral op indoor skydiven en zij kunnen dus veel gerichter focussen. Het maakt allemaal niet uit. Hayabusa won opnieuw goud en zette meteen ook een nieuw wereldrecord van 351 punten neer. Dat betekent dat Andy en David Grauwels, Jeroen Nollet en Dennis Praet hun figuren gemiddeld uitvoeren in minder dan 1 seconde.

Bij indoor skydiven moeten de teams zoveel mogelijk correct uitgevoerde figuren draaien in 35 seconden. Een wedstrijd bestaat uit tien ronden.

Frankrijk (Weembi dus) werd tweede en de Verenigde Staten werd derde. Dat zijn ook al jarenlang de drie sterkste teams. Weembi maakte het overigens nog even spannend door in ronde 8 met een straffe reeks uit te pakken. Ze scoorden vijf punten meer dan Hayabusa. In de laatste twee rondes waren de twee opponenten echter mekaars evenknie. Hayabusa kon op die manier de voorsprong die ze opbouwden in de eerste zeven rondes conserveren.

Hayabusa | Behind the scenes – round 10 | Lille 2019

Geef een reactie