Scoutsgroep Akabe Biebel viert vijftienjarig bestaan met Sam Gooris

Akabe Biebel Diest is een scoutsgroep voor kinderen met een mentale en/of fysieke beperking. De doelgroep zijn kinderen van 6 tot 25 jaar. De vereniging bestaat ondertussen vijftien jaar en dat vierden ze vorige zaterdag met een knap feestje. Er waren de ganse namiddag spelletjes voor de leden en uiteraard kon de pizza niet ontbreken.

Burgemeester Christophe De Graef en de schepenen Pascale Vanaudenhove en Maurits Vande Reyde kwamen de leden en hun leiding succes wensen. Die leiding had nog voor een stevige verrassing gezorgd. Sam Gooris kwam langs en hij zorgde voor een half uurtje uitbundigheid met een selectie uit zijn populairste repertoire.

Akabe Biebel organiseert iedere twee weken op zondagnamiddag activiteiten in de lokalen en op het terrein van scouts Poolster. De groep bestaat uit 42 leden en 22 jongeren in de leiding. De leden hebben verschillende beperkingen, onder meer ASS, ADHD en het syndroom van Down. Ze plannen ieder jaar een weekenduitstap, een daguitstap en een kamp. Dit jaar gaat dat kamp naar zee.

Geef een reactie