Bloesemmagie accentueert natuurlijke schoonheid van Molenbeek-Wersbeek

B(l)oeiend Hageland, de bloesemveertiendaagse van Toerisme Vlaams-Brabant zit er bijna op maar dat betekent niet dat de belangstelling voor onze mooie regio minder moet worden.

In Bekkevoort haakte de dienst Vrije Tijd al voor de tweede keer handig in op deze natuurlijke toeristische opportuniteit.

Bloesemmagie is een erg mooie maar korte wandeling van bijna drie kilometer door de meest ongerepte gebieden van Molenbeek-Wersbeek. Onderweg ontmoet je vuuracrobaten, vertellers en feëriek uitgedoste steltenlopers. Het begin- en eindpunt is de voortuin van de pastorie van de deelgemeente waar een bloesemterras is opgebouwd.

Het parcours van Bloesemmagie was dit jaar aangepast en passeerde langs de Petrushoeve. De Hagelandse wijn wint snel aan reputatie en wat de deelnemers aan Bloesemmagie in de tent tegenover het wijnerf in het glas kregen, bevestigt alleen maar dat die populariteit van de wijnen uit onze regio volkomen terecht is.

De bloesems zijn bijna over hun hoogtepunt maar wie rustig van een schitterend stukje Hageland wil genieten kan deze wandeling ook in andere seizoenen maken. Het kleine Molenbeek-Wersbeek heeft een erg groot, maar voorlopig onontgonnen toeristisch potentieel.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.