Open Monumenten met exotisch tintje | Video – Foto

Voor sommige mensen kreeg Open Monumentendag in Diest een extra avontuurlijk tintje. Een van de attractiepunten was een bezoek aan de gewelven van de Sint-Sulpitiuskerk. Per groep mochten twee deelnemers op een spectaculaire manier in rappel afdalen.

 

In de kerk waren een reeks unieke kunstwerken tentoon gesteld. De Sint-Sulpitiuskerk toont op die manier haar potentieel als museum voor religieuze kunst. De kerk krijgt in het nieuwe kerkenplan een herbestemming in die functie.

Bezoekers konden verder de stad verkennen in de voetsporen van prins Filips Willem van Oranje (1554-1618). Deze Prins van Oranje die 27 jaar in Spanje verbleef, werd in 1618 in de Diestse Sint-Sulpitiuskerk begraven.

De Ezeldijkmolen en de Lindenmolen waren uitzonderlijk geopend. De Lindenmolen gaat voor langere tijd dicht omdat hij dringend moet gerestaureerd worden.

Geef een reactie