Centrum Scherpenheuvel bereikbaar voor plaatselijk verkeer

De werken aan het kruispunt van de August Nihoulstraat en de Prattenborgstraat zijn vanochtend gestart. Dat kruispunt zal een maand lang gesloten blijven. Om de overlast te verminderen heeft het stadsbestuur tijdelijke bushaltes ingesteld en een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer. Het centrum van Scherpenheuvel blijft echter toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De handelaars zijn dus bereikbaar.

De aannemer zette vanmorgen meteen de grote middelen en dat veroorzaakte wat extra overlast. Om sneller te kunnen werken, reden een paar imposante veeltonners naar de werf om de klinkers die verwijderd worden, af te voeren. Daardoor was de parking naast het stadhuis moeilijk bereikbaar. Vanaf woensdagochtend is die klus echter geklaard en kan je weer vlotjes die parking gebruiken.

Op het geciteerde kruispunt waren de klinkers zwaar verzakt. Her wegdek wordt volledig heraangelegd in uitgewassen beton. De werken zelf zijn op een week klaar maar het beton moet dan nog drie weken uitharden. De rijbaan wordt opnieuw open gesteld op 7 september.


De situatie:

De kruisen op het plan geven aan waar een tijdelijke bushalte is gesitueerd.

Het doorgaand verkeer naar Diest gaat via de Oude Tiensebaan – Houwaartstraat – August Nihoulstraat – Frans Smeyersstraat (rode pijl) en Op ‘t Hof

Het doorgaand verkeer naar Aarschot gaat op weekdagen en op zaterdagen via het Albertusplein naar de Basilieklaan. Op zon- en feestdagen moet dat verkeer via Op ‘t Hof naar de Groenstraat en dan naar de Eggersberg (rode pijl)

De Groenstraat, de Frans Smeyersstraat en de Eggersberg worden op het traject van de omleiding enkele richting voor de ganse duur van de werf.

Lees er meer over in dit artikel

omleidingPrattenborg

Geef een reactie