Waarnemend algemeen directeur stad Diest geeft ontslag

Waarnemend algemeen directeur van de stad Diest Hilde De Wilde heeft donderdag haar ontslag gegeven. De Wilde wordt algemeen directeur van de stad Genk.Hilde De Wilde was eigenlijk beleidscoördinator Leven en Welzijn in Diest. Toen stadssecretaris Liesbeth Van Rompaey langdurig ziek bleef nam De Wilde haar functie tijdelijk over en werd waarnemend secretaris.

Dat leidde een paar maanden geleden nog tot een vervelende situatie. Door de inkanteling van het OCMW in de stadsdiensten werden de functies van secretaris van het OCMW en secretaris van de stad samengevoegd in de functie van algemeen directeur. Het stadsbestuur opteerde er voor om die functie niet vacant te verklaren en gebruik te maken van de optie om de functiehouder te benoemen. Liesbeth Van Rompaey werd dus algemeen directeur maar zij is afwezig. Hilde De Wilde werd waarnemend algemeen directeur. Zij trekt nu haar conclusies en stapt op om dezelfde rol op te nemen in Genk. Wanneer ze effectief de overstap maakt is voorlopig niet bekend. Het stadsbestuur van Diest en het OCMW van Genk onderhandelen nog over die timing. Het is verder ook niet duidelijk hoe het bestuur in Diest deze cruciale functie zal invullen.

Geef een reactie