Retro Jardin wordt hipsterfeestje

Hipsters en retrofielen, je kan ze niet meer uit het straatbeeld wegdenken. Het is een erg verscheiden fenomeen. Moeilijk in een paar woorden te vatten. Het is een tegenbeweging. Weg van alles wat mainstream is. Retro Jardin lijkt een jaarlijkse verzamelplaats te worden van de hipster in stijl. Heren met een gemodelleerd  ingevet kapsel, vaak ook een wat langere baard en dito snor en een stijlvol retropak. Voor de dames is het kapsel overdadig en vaak versierd met een bloem, ze dragen opvallende make-up met uitgesproken aangebrachte lipstick. De kleren mogen wat exotisch lijken met opvallende accenten.

Het parkfeest sluit perfect aan bij de hipsterbeweging. Retrokapsels, rockabillymuziek, oldtimers op de markt en een easylivingsfeertje met ruimte om te flaneren, een marktje waar je hipstersnuisterijtjes kan scoren en terrasjes om een artisanaal biertje te nippen.

Niet alleen het aantal opgedirkte bezoekers viel op, er waren ook een klad fotografen aanwezig om het fenomeen in beeld te brengen. Retro Jardin heeft zijn doelpubliek gevonden. De hipsterbeweging koestert het festival als haar jaarlijkse pleisterplaats.

In de zijbalk van de site vindt u een reeks beelden van Retro Jardin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.