Retro Jardin wordt hipsterfeestje

Hipsters en retrofielen, je kan ze niet meer uit het straatbeeld wegdenken. Het is een erg verscheiden fenomeen. Moeilijk in een paar woorden te vatten. Het is een tegenbeweging. Weg van alles wat mainstream is. Retro Jardin lijkt een jaarlijkse verzamelplaats te worden van de hipster in stijl. Heren met een gemodelleerd  ingevet kapsel, vaak ook een wat langere baard en dito snor en een stijlvol retropak. Voor de dames is het kapsel overdadig en vaak versierd met een bloem, ze dragen opvallende make-up met uitgesproken aangebrachte lipstick. De kleren mogen wat exotisch lijken met opvallende accenten.

Het parkfeest sluit perfect aan bij de hipsterbeweging. Retrokapsels, rockabillymuziek, oldtimers op de markt en een easylivingsfeertje met ruimte om te flaneren, een marktje waar je hipstersnuisterijtjes kan scoren en terrasjes om een artisanaal biertje te nippen.

Niet alleen het aantal opgedirkte bezoekers viel op, er waren ook een klad fotografen aanwezig om het fenomeen in beeld te brengen. Retro Jardin heeft zijn doelpubliek gevonden. De hipsterbeweging koestert het festival als haar jaarlijkse pleisterplaats.

In de zijbalk van de site vindt u een reeks beelden van Retro Jardin

Geef een reactie