Koning Albertstraat nu toch 6 weken volledig dicht tijdens werkuren

Om de heraanleg van de voetpaden in de Koning Albertstraat veilig en vlot te laten verlopen, is stad Diest genoodzaakt om de straat 6 weken lang af te sluiten voor doorgaand verkeerEr zal dan op weekdagen tijdens de werkuren geen doorgang zijn voor auto’s en fietsers, telkens van 7 tot 16 uur.

Enkel voetgangers, fietsers met de fiets aan de hand en werfverkeer zal toegang hebben tot de Koning Albertstraat. De afsluiting duurt ongeveer 6 weken, bij goede weersomstandigheden.

Volgens schepen van openbare werken Bart Stals heeft de aannemer geprobeerd om de straat, de woningen en de handels- en horecazaken maximaal bereikbaar te houden. In de praktijk blijkt echter dat de huidige situatie niet langer veilig is, noch voor de weggebruikers, noch voor het werfpersoneel. Deze beslissing laat wel toe om ook de fietssuggestiestrook mee te herstellen.

Grote Markt en handelaars blijven bereikbaar

Woningen en handelszaken blijven te voet, of met de fiets aan de hand, bereikbaar. Je kan ook nog steeds naar De Grote Markt rijden via de Michel Theysstraat en de Oscar Nihoulstraat. Tijdelijke verkeerslichten in beide richtingen regelen daar het verkeer. Schepen Stals verwacht dat de herstellingswerken nu vlotter vooruitgaan. Hij denkt dat de werf kan beëindigd worden tegen eind november.

Geef een reactie