Vier uitgemergelde paarden in beslag genomen in trainingstal in Aarschot

Het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder publiceert een bericht op hun sociale media over de opvang van vier uitgemergelde paarden. Die werden in Aarschot gevonden in een zogenaamde trainingstal.

De paarden werden vorige week donderdag opgehaald en in beslag genomen in opdracht van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn. Dat was niet evident omdat de dieren nooit eerder getransporteerd werden en dus zeer zenuwachtig en gestresseerd waren.

In het opvangcentrum werden de paarden ontwormd en gechipt. Ze kregen ook een stevige portie hooi en dat deed blijkbaar heel veel deugd. De dieren blijven een paar weken in het opvangcentrum. Daarna beslist de inspectie Dierenwelzijn wat er met de dieren moet gebeuren.

Het opvangcentrum heeft overigens opvallend veel werk met de opvang van paarden. Eerder vorige week werden drie totaal verwaarloosde dieren opgehaald in Bilzen. Midden juli gingen teams van het opvangcentrum liefst dieren ophalen in een drugslabo in Lille. Daar waren ook zeven paarden bij. Midden juni werden zes uitgemergelde paarden weg gehaald in een manege in Kasterlee.

Geef een reactie