Harmonie OLV zorgt ieder jaar weer voor gemoedelijke sfeer op kermis

Het eerste deel van de kermis in Scherpenheuvel is achter de rug. De attracties gingen ook dit jaar een dagje vroeger open. Dat heeft alles met de de nationale feestdag te maken. Als die in de kalender net voor het begin van de kermis valt, kunnen de foorkramers een dag extra open. Volgend jaar is dat niet het geval. 21 juli valt dan zelfs op zondag maar de forains lieten tijdens de openingsreceptie duidelijk blijken dat ze kermis in Scherpenheuvel toch vroeger willen laten beginnen. Dat worden nog boeiende gesprekken. Kermis zorgt voor de omwonenden ook voor overlast en het stadsbestuur moet proberen om die belangen in evenwicht te houden.

Een van de zekerheden op de affiche van Scherpenheuvel kermis is het optreden van harmonie Onze Lieve Vrouw. Het zorgt ieder jaar opnieuw voor een opvallend gemoedelijke sfeer. Een moment waarop de inwoners lijken samen te komen. Een moment ook waarop je nog echte dorpsfiguren tegen komt. Zoals Mènke, de allicht oudste nog levende kaarskat en Fonske, de man die tien jaar geleden gestopt is met ouder worden. André en Magda van LoForLife kwamen de sfeer al even snuiven voor de LoForLife cocktailbar.

Dat brengt ons naadloos bij de kermis deel II. Donderdag is de zogenaamde grote dag. dan stromen duizenden bezoekers naar het centrum van Scherpenheuvel. ‘s Avonds staat een van de absolute hoogtepunten op het programma: de LoForLife cocktailbar op het voorplein van de basiliek.

Op vrijdag is er geluidsarm vuurwerk. Zaterdag en zondag zijn klassiek drukke kermisdagen en op maandag sluit de kermis met een dagje tegen verminderde prijzen en de beertjesworp.

Je kan hieronder wat foto’s bekijken van het optreden van harmonie Onze Lieve Vrouw

Foto’s Stefanie met dank aan Tim Bens

Geef een reactie