Onderhoudsploegen krijgen waardering van kermisuitbaters

Het openingsweekend van de kermis in Scherpenheuvel begon nog met aangenaam zomerweer maar ondertussen heeft die zomer een kort dipje gekregen. De plezantste kermis van het Hageland begon ook dit jaar een dagje vroeger dan normaal. In principe openen de attracties pas ‘s zaterdags maar als 21 juli op de vrijdag voor de opening valt, kan de zaak net zo goed een dagje eerder open.

Het succes van de kermis in Scherpenheuvel is deels het resultaat van de goede samenwerking tussen de forains, de stedelijke diensten en het bestuur van de stad. Die samenwerking wordt ieder jaar ook symbolisch gevierd met een korte receptie en een rondgang op de kermis. Die receptie verloopt in principe ieder jaar op hetzelfde stramien. Speeches van de burgemeester en van Lunaparkuitbater Ronny Judong en een glaasje wijn, fruitsap of iets fris. Vorige vrijdag was er wat extra pigment. Burgemeester Claes had een woord van dank voor voormalig wijkpostverantwoordelijke Paul Janssens. Manu Claes vermeldde ook de vrijwilligers die de stad door de pandemie hebben geholpen door hun inzet als steward. Die waren ook allemaal uitgenodigd voor de rondgang op de kermis maar enkel Elly Mattheus kwam opdagen.

Ook Ronny Judong had dit jaar een extraatje mee. Naast zijn klassieke dankwoordjes voor politie- en brandweer had hij van zijn collega’s waardebonnen mee gekregen. Die waren bestemd voor marktcoördinator Hans Houtmeyers die ervoor zorgt dat de kermis feilloos gepland is en voor de ploegen van de stad die er elke dag opnieuw voor zorgen dat het verkeer vlot verloopt en dat de straten er netjes bij liggen. Zij mogen met 25 mensen een pakje friet of smoutebollen gaan oppikken bij Tiens Gebak of frituur Victor. Terechte waardering overigens. Het is geen sinecure om tien dagen lang iedere dag opnieuw de zaak op orde te hebben als de attracties hun motor op gang trekken.

Je kan hier een reeks foto’s bekijken van de receptie en de rondgang op de kermis.

Geef een reactie