Foodmaker wordt hoofdsponsor van gravelraceteam Classified

Foodmaker, het bedrijf van Lieven Vanlommel, wordt hoofdsponsor van het professionele gravelraceteam Classified. Dat gebeurt met de catchy slogan “Classified Factory Team fueled by Foodmaker”.

Het nieuwopgerichte team zal deelnemen aan de meest prestigieuze races in de booming gravelscene, zoals Unbound (VS), de UCI Gravel World Series en de UCI Gravel World Championships.

Piotr Havik rijdt op een Ridley Kanzo Fast gravelracefiets, uitgerust met DT-Swisswielen.

Piotr Havik is de eerste renner die aansluit bij het team. Havik werd profrenner op de weg in 2012 en reed onder meer voor de ontwikkelingsploeg van Rabobank, Team Katusha Alpecin en BEAT Cycling, voordat hij de focus verlegde naar gravelrace. Havik zat in 2022 zonder team maar toch reed hij een succesvol seizoen 2022, met meerdere podia op UCI-gravelraces. Hij eindigde als 12e op de allereerste Gravel Wereldkampioenschappen in het Italiaanse Veneto.

Voeding is een belangrijke component geworden bij de begeleiding van topatleten. Foodmaker begeleidt momenteel het profteam van Alpecin-Deceuninck al met de Foodmaker-app. Bij het nieuwe gravelteam kan Piotr Havik als eerste genieten van die begeleiding.

Het verhaal van Foodmaker begon in Molenstede

Het verhaal van Lieven Vanlommel begon in 2006 in de groentengroothandel van zijn ouders in Molenstede. De moeder van Lieven experimenteerde toen al met gezonde slaatjes en legde daarmee de basis voor het latere succes van haar zoon. Het bedrijfje in Molenstede groeide extreem snel, vader werd ernstig ziek en de externe manager die in dienst kwam had een compleet andere visie als die waar moeder en zoon Vanlommel voor stonden.
Uiteindelijk stapte Lieven uit het bedrijf om het pas gestopte Starmeal over te nemen. Starmeal werd Foodmaker en dat is momenteel een van de meest succesvolle ondernemersverhalen in de Benelux. Foodmaker is uitgegroeid tot een keten van bijna 20 restaurants en foodbars waar gezond en duurzaam sleutelbegrippen zijn. Foodmaker levert ook cateringdiensten aan een aantal ondernemingen en het bedrijf heeft een opmerkelijke samenwerking met een lange reeks sportclubs en topsporters.

Biovelden in het Hageland en samenwerking met Jeroen Meus

Foodmaker zet ook stevig in op bio en veggie. En in dat segment heeft het trendy bedrijf een opmerkelijke band met het Hageland. De biovelden van Foodmaker liggen namelijk in een prachtig stukje natuur bij Diest. De biologische kruiden en groenten die het bedrijf gebruikt worden elke dag met veel passie verzorgd door bioboer Mark, in het dagelijkse leven ook de schoonvader van Lieven Vanlommel. In 2020 werd er 50 ton zoete aardappel geoogst, die Foodmaker dus niet meer moet importeren uit Midden-Amerika. Dat leverde het bedrijf het certificaat van biocyclische vegan landbouw op. Zo zijn er maar drie in België. Boer Mark experimenteert ook met andere groenten en kruiden om te vermijden dat die moeten over gevlogen worden. Onder meer de teelt van gember is een succes.

Foodmaker heeft overigens nog een band met het Hageland. CEO Lieven Vanlommel is een oud oud klasgenoot van TV-kok Jeroen Meus die in Schoonderbuken woont. Jeroen Meus ontwikkelde speciaal voor Foodmaker een Dagelijkse Kost maaltijdbox. Die kan je online bestellen maar je vindt de box ook in de winkels van Delhaize.

Krachtige investeerder bij Classified

Classified is een deeptechbedrijf dat schakeltechnologiën en aandrijfsystemen creërt die de rijervaring en prestaties van alle fietsers transformeren.

Classified is opgericht in 2019 en heeft 50 mensen in dienst. Het bedrijf heeft kantoren in Antwerpen en Eindhoven. De bekroonde producten van Classified – Powershift-aandrijfsystemen en Classified-wielen – zijn gemonteerd op meer dan 40 fietsmerken en verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde distributeurs en dealers.

Tot de investeerders van het bedrijf behoren de gerespecteerde olympische en wereldkampioenen Tom Boonen, Anna Van der Breggen, Andre Greipel, Marcel Kittel en Philippe Gilbert.

Geef een reactie