Parket Leuven heropent dossier van moord op Freddy Putseys in Zichem

Ongeveer twee jaar geleden, in de lente van 2021, contacteert gewezen gemeenteraadslid in Diest Rudiger Putseys het bureau Van Meerbeeck. Dat is een privé collectief dat onopgeloste misdaden onderzoekt. De aanleiding is de moord op zijn broer Freddy. Zijn levenloze lichaam wordt op 17 oktober 2002 gevonden in zijn huurwoning in de Veststraat in Zichem door ene Carla, een vrouw waar Freddy Putseys een soort knipperlichtrelatie mee heeft.

Freddy blijkt gewurgd te zijn maar de moord zal nooit opgelost worden. In 2014 wordt het dossier geklasseerd. De moord op Freddy Putseys wordt een zogenaamde cold case.
Shari, de dochter van Freddy, heeft zich nooit kunnen neerleggen bij het idee dat de moordenaar van haar vader niet gevonden is. Ze geraakte er zelf mentaal mee in de problemen. Vandaar ook de beslissing om naar het collectief Van Meerbeeck te stappen.

Blijkbaar levert de hernieuwde aandacht voor het dossier op want VRT NWS meldt dat het parket van Leuven het onderzoek opnieuw opent. Er is nieuwe informatie opgedoken en de techniek om DNA te analyseren is enorm geëvolueerd.

Shari Putseys blijft ook nu herhalen dat de naam van de moordenaar allicht al in het dossier staat. Ze heeft zelf ook een vermoeden wie het zou kunnen zijn maar daarover wil ze geen details geven. Ook bij de politie was men er destijds van overtuigd dat de moordenaar zijn slachtoffer kende. Die veronderstelling hoeft uiteraard niet te verbazen. Het gaat niet om een roofmoord en dus zal de dader allicht een motief hebben gehad. Hij of zij zal zich door de nieuwe evolutie in het dossier allicht een stuk onzekerder gaan voelen. Er zijn recent wel meer cold cases opgelost omdat de onderzoekstechnieken sterk geëvolueerd zijn. Shari Putseys mag eindelijk hopen dat ze de moordenaar van haar vader alsnog in de ogen kan kijken en hem of haar kan vragen waarom hij moest sterven.

Geef een reactie