Centrummanager verklaart samenstelling goodie bags bij Ladies City Deluxe

Vorige zondag waren de dames aan zet in het centrum van Diest. Ladies City Deluxe is een vaste waarde geworden op de kalender van Ondernemend Diest. Het concept zag er wel enigszins anders uit dan tijdens de vorige jaren. Geen mannelijke BV’s die van winkel naar winkel struinen dit jaar. Er was wel een speciale editie van De Smaakhal, de overdekte foodmarket die elke maand in de Lakenhalle plaats vindt. Voor de gelegenheid met alleen maar vrouwelijke lokale ondernemers. En heel wat lokale ondernemers trakteerden met bubbels en hadden een atie met waardebonnen voorbereid.

Wat wel overeind bleef waren de goodie bags. Er stonden Liefst 2000 zakken met spulletjes te wachten op de shoppende dames. Om zo’n tasje te scoren moet je online reserveren en dat zorgt ieder jaar voor gemengde reacties. Wie er op tijd bij is uit haar tevredenheid, wie te laat is uit teleurstelling.
Wij kregen na zondag opvallende reacties binnen van dames die de inhoud van hun tasjes hadden vergeleken. Er bleek namelijk nogal wat verschil te zijn in wat je kon scoren. Een aantal bezoeksters stuurden ons zelfs foto’s om die verschillen duidelijk te maken. We gingen daarom even aankloppen bij centrummanager Joachim Vancluysen, de man die het concept al jarenlang piekfijn uitwerkt.

Volgens Joachim is het bijna onvermijdelijk dat de samenstelling van die goodie bags verschilt. Een aantal sponsors leveren producten aan maar dat zijn er vaak minder dan 2000. Per definitie zorgt dat dus voor een verschil in de inhoud. Sommige sponsors leveren wel 2000 stalen aan maar ook die zijn dan vaak niet identiek. Het wordt dus puzzelen om een evenwaardige inhoud te krijgen. De goodie bags worden volgens de centrummanager tenslotte ook gevuld door vrijwilligers. Het is een hele klus om dat gedaan te krijgen en af en toe zullen die mensen ook al eens een fout maken.

Joachim Vancluysen wijst er op dat de organisatie nooit communiceert dat alle goodie bags dezelfde samenstelling hebben. Het team van de centrummanager probeert er wel voor te zorgen dat die inhoud evenwaardig is. De goodie bags worden tenslotte ook willekeurig verdeeld op basis van de volgorde waarin de mensen zich melden.

Je kan hieronder wat sfeerbeelden bekijken van Ladies City Deluxe 2023.

One comment

  • Hedwig, om van al dat geklaag af te zijn: laat ze volgende editie alle goodies schenken aan de voedselbank. Daar zal niemand klagen over de inhoud 😉

Geef een reactie