ANPR-camera’s leveren stad Leuven liefst 7 miljoen aan verkeersboetes op

Lijsttrekker voor N-VA in Leuven Zeger Debyser vroeg het bedrag van de boetes op die op basis van beelden van de ANPR-camera’s in het stadscentrum werden uitgeschreven in 2022. Het gaat om bijna zeven miljoen euro! U leest het goed: 7.000.000 euro. Dat is een stijging met ongeveer 25%. De boetes zijn vooral uitgeschreven voor het negeren van knips in het centrum.

N-VA suggereert in de commentaar dat de boetes bijna een middel op zich worden op die manier terwijl het in feite een middel moet zijn om het verkeer veiliger te maken. De partij pleit voor een grondige evaluatie waarom de cijfers zo hoog zijn. Ze willen dat de regels duidelijker worden.

Bij VRT NWS zegt burgemeester Mohamed Ridouani dat de stijging een gevolg is de extra verplaatsingen na corona en de lockdowns in de twee jaar voor 2022. Er zijn volgens de burgemeester van Leuven ook meer camera’s bijgekomen. Ridouani wijst er verder op dat het cijfer nog moet gecorrigeerd worden omdat er allicht foute registraties bij zijn.

One comment

  • briers ghislain

    nogmaals een duidelijke aanwijzing , dat het meer gaat op het pluimen, van de automobilist dan om verkeersveiligheid .

Geef een reactie