Nina Kortekaas vervangt Sarah Pepels bij Portland

Sarah Pepels stapte drie weken geleden erg onverwacht uit Portland. De eerste commentaren van Sarah en frontman Jente Pironet waren zeer emotioneel geladen maar de zangeres zei onder meer dat Jente de band opnieuw zou uitvinden. Het was echter meteen duidelijk dat heruitvinden vooral snel een nieuwe zangeres en pianiste zou worden. Het repertoire van Portland kan niet zonder een sterke maar voldoende zweverige vrouwenstem.

Jente Pironet kondigde zelf ook aan dat de band alle aangekondigde optredens zou afwerken. Dat zijn er nogal wat maar Portland staat in juli onder meer ook op de main stage van Rock Werchter. Een nieuwe zangeres vinden was dus een absolute prioriteit.

Ondertussen werd duidelijk dat er snel gehandeld is. Vorige vrijdag speelde de band in Club K in Kalmthout…met Nina Kortekaas op het podium. Dat is de zangeres van de erg hoog aangeschreven Indie band Noa Lee. Nina Kortekaas heeft eigenlijk alle kwaliteiten om Sarah Pepels te vervangen. Haar stembereik is minstens hetzelfde en klinkt iets voller. Nina is ook een uitstekende pianiste, een instrument dat ze ook bij Noa Lee speelt. Ze componeert nogal wat eigen werk en dat ligt helemaal in de lijn van het repertoire van Portland. Het is bekend dat de zeer specifieke muziekstijl van Portland het resultaat is van de arrangementen die Jente Pironet creëert maar die daarna door Sarah Pepels een eigen toets kregen. Die combinatie lijkt zeker ook met Nina Kortekaas mogelijk. De continuïteit lijkt dus snel verzekerd bij Portland.

Geef een reactie