Laagdrempelige ontmoetingsplaats voor inwoners en verenigingen van Zelem

Zelem heeft voortaan een eigen laagdrempelige ontmoetingsplaats voor inwoners en verenigingen. Die is gevestigd op de site van het WZC Sint-Lambertus‘Buren. De ontmoetingsplaats is een zogenaamde Antenne van LDC De Klapstoel in Halen. Op termijn krijgen alle kerkdorpen in Halen zo’n Antenne.

De ontmoetingsplaats is het resultaat van een buurtanalyse bij de inwoners van Zelem. Het gebrek aan een laagdrempelige ontmoetingsplaats en de nood aan ondersteuning van de plaatselijke verenigingen kwamen daaruit naar voren als belangrijke aandachtspunten.

De buurtanalyse kaderde in het Vlaamse project van Zorgzame Buurten. In een Zorgzame Buurt wonen mensen comfortabel in hun woning of vertrouwde buurt. Het is een buurt waar jong en oud elkaar kennen en helpen. In een Zorgzame Buurt staat levenskwaliteit centraal, voorzieningen en diensten zijn er voor iedereen toegankelijk.

Burgemeester Erik Van Roelen wil met de opening van de Antenne in Zelem ontmoetingen en burenhulp te stimuleren en de samenhang in deze deelgemeente bevorderen. Bovendien zullen volgens burgemeester Van Roelen de verenigingen in Zelem makkelijker een plaats vinden om hun activiteiten te organiseren, want zij mogen ook gebruik maken van de zaal van het woonzorgcentrum. ”

De antenne in Zelem is een deelwerking van LDC De Klapstoel. Hier worden verschillende activiteiten en opleidingen georganiseerd. Recent waren er onder meer workshops rond hoe Itsme gebruiken en betrouwbare gezondheidsinformatie, Bovendien kan je vanaf april elke donderdag van 10.00 u. tot 12.00 u. gewoon binnenlopen voor een tas koffie, een babbel, of om de krant te lezen, Elke laatste donderdag van de maand zijn er gezelschapsspelletjes.

Geef een reactie