Nu ook groepschallenges mogelijk met populaire natuur-app ObsIdentify

Het Hageland, dat is toch synoniem voor mooie natuur. Steeds meer mensen willen die natuur ook effectief ontdekken en leren kennen. Dat verklaart deels het straffe succes van de app Obsidentify.

De gratis app ObsIdentify helpt je om wilde planten of dieren te benoemen. Neem een foto en ObsIdentify vertelt je wat het is. De app is ondertussen 630.000 keer gedownload in België. Sinds de lancering in 2020 zijn er, in Vlaanderen alleen al, meer dan 3,5 miljoen waarnemingen gebeurd met ObsIdentify. Meer dan 33% van alle natuurwaarnemingen bij Natuurpunt komen binnen via de app. Al die data worden verzameld door burgers en daarna nagekeken door een team van soortspecialisten.

Er is nu een nieuwe versie van de populaire natuur-app. Je kunt voortaan je vrienden, collega’s of familie uitdagen om samen een groepschallenge aan te gaan. Tijdens een challenge probeer je zoveel mogelijk verschillende soorten te fotograferen. De app vertelt je onder meer hoeveel soorten je met zijn allen zag op een dagje uit. Je kan ook je vrienden uitdagen om in de komende maand de meeste soorten te vinden.Dat kan allemaal met de groepen die je vanaf nu kan aanmaken en de bijhorende groepschallenges. Je groep krijgt een mooie foto-wall waarin je elkaars leukste kiekjes kan bewonderen en in de challenges houdt de ranglijst bij wie aan de top staat in jouw groep.

Heb je een account? Dan komen al je waarnemingen terecht in de databank Waarnemingen.be en helpen ze bij het onderzoek naar de natuur in België. Bovendien hou je zelf ook een handig overzicht bij van wat je allemaal al zag in de natuur.

Ook in onze buurlanden stijgt het aantal ObsIdentify-gebruikers exponentieel. De app herkent soorten in heel Europa en dat valt in de smaak. In totaal werd ObsIdentify al 1,35 miljoen keer gedownload.

Je kan de vernieuwde ObsIdentify-app hier downloaden https://waarnemingen.be/apps/obsidentify/install/

Geef een reactie