Glabbeek en Ham zijn rustplaatsen in 1ste rit van 1000 Kilometer tegen Kanker

Het peloton van de 1000 Kilometer tegen Kanker slingert dit jaar van 18 tot en met 21 mei opnieuw door gans Vlaanderen. Het parcours is opgebouwd op basis van vier lussen, met Mechelen als vaste vertrek- en aankomstplaats. De eerste rit gaat onder meer door het Hageland en de Kempen met een stevige uitstap door Limburg. ‘s Middags houdt het peloton halt in Heusden-Zolder en de twee rustplaatsen zijn Ham en Glabbeek.

Het peloton wordt opgedeeld in groepen van respectievelijk 24, 27 en 30 kilometer gemiddelde snelheid. Die worden dan telkens nog eens in twee verdeeld. De eerste groepen rijden in wijzerzin, de tweede in tegenwijzerzin. Op die manier blijft de verkeershinder beperkt.

Tussen Ham en vertrek- en eindpunt Mechelen rijden de deelnemers onder meer door Aarschot. De precieze details van het parcours zijn nog niet publiek beschikbaar maar je kan alleszins op 18 mei het peloton tegen kanker aanmoedigen in onze contreien.

De opbrengst van de 1000 Kilometer tegen Kanker gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek over de voorkoming en behandeling van kanker.

Teams kunnen pas starten als ze 5000 euro inzamelen voor de actie. Vaak gebeurt dat met fundraising acties. Je kan die acties volgen en steunen op deze pagina: https://www.de1000km.be/teams

Geef een reactie