Koerier rijdt zich vast in nieuwe betonlaag en mag gepeperde rekening verwachten

Een chauffeur van een koerierdienst gaat zich een ritje in de Langstraat in Attenrode-Wever stevig beklagen. Die straat kreeg deze week een nieuwe betonnen toplaag en dat moet een tijdje uitharden. De koerier had daar niet meteen een boodschap aan. Hij negeerde liefst vijf signalisatieborden en een aantal waarschuwingen van werknemers op de werf.

De man reed zich uiteraard vast in de pas aangelegde betonnen strook en liet een stevig spoor na. Een team van politiezone Hageland kwam ter plaatse en stelde een pv op.

Burgemeester Peter Reekmans reageerde meteen op de sociale media.

Signalisatie compleet negeren en zich dan vastrijden in een pas aangelegde straat: dan krijg je in Glabbeek de rekening! | Peter Reekmans op Facebook

Ondertussen is de betonlaag opnieuw weg gefreesd en vervangen. De werkgever van de betrokken chauffeur mag een gepeperde rekening verwachten.

Diezelfde dag gebeurde een bijna identieke zaak in de Craenenbroekstraat in Glabbeek. Daar konden werknemers een bestuurder net op tijd tegen houden maar ook voor hem wachtte een pv door de politie.

Peter Reekmans voegde er nog een uitsmijterje aan toe:

In Glabbeek hebben we hier maar één antwoord op: wie door dit asociaal rijdgedrag in een pas aangelegde weg elke signalisatie negeert en toch doorrijdt zal de schade integraal betalen! | Peter Reekmans op Facebook

Geef een reactie