Twee sluikstorters geïdentificeerd, stadsbestuur laat PV opstellen door politie

De zwerfvuil- en sluikstortploeg van Scherpenheuvel-Zichem moest vorige maandag geen tandje maar een heel kamwiel bijsteken. Minstens op vier plaatsen werden grote hoeveelheden afval achter gelaten. In de velden tussen Zichem en Scherpenheuvel lagen elf grote zakken met afval, tegenover het station van Zichem stonden vier zakken en aan het bruggetje op het traject van de erfgoedwandeling lagen liefst vijftien volgepropte zakken.

Het meest markante geval van sluikstorten gebeurde op de parking achter de mariahal. Daar had iemand een halve inboedel uitgeladen. Volgens getuigen gebeurde dat al op zondagnamiddag om 17 uur. Dat is een moment dat er in die omgeving altijd nog wel wat volk rond hangt. Het was ook nog relatief helder op dat tijdstip.

‘Jo Simons en Dirk Pieck, de mannen die iedere dag opnieuw proberen om de omgeving in Scherpenheuvel-Zichem proper te houden, bleven er optimistisch bij. Jo postte deze quote op zijn Facebookprofiel.

Vandaag was het de dag van de dumpers… Amai Nie… Maaaaar ze krijgen deze jongens niet klein.. 💪💪💪

De verontwaardiging over deze feiten was bijzonder groot. Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem deed er gisteren meteen alles aan om de sluikstorters te identificeren. De puinhoop werd grondig uitgezocht…met succes! Schepen van omgeving Nico Bergmans laat vandaag weten dat die snelle reactie ook resultaat oplevert. Er zijn ondertussen twee sluikstorters geïdentificeerd en die krijgen een stevige rekening gepresenteerd. In principe is dat een GAS boete van 350 euro en de kosten voor de opruiming die ook nog eens 500 euro bedragen. In dit geval heeft het stadsbestuur echter een PV laten opmaken door de politie. De feiten waren dermate ernstig dat het bestuur een sterk signaal wil geven. De boetes zullen daardoor nog veel hoger uitvallen.

SLUIKSTORTEN

GAS boete 350 €
Kost opruiming 500 €

ZEER ERNSTIGE FEITEN

PV POLITIE
BOETE VEEL HOGER

2 comments

  • briers ghislain

    Ik erger me ook echt , als ik op mijn wandelingen zie wat er allemaal rondslingert . En als het zo grof is , moet er streng opgetreden worden .

  • “Sluikstorten zorgt voor vervuiling, verloedering en ergernis en jaagt de maatschappij op torenhoge kosten.
    Een GAS-boete uitschrijven daar komen de sluikstorters inderdaad (te) goed koop mee weg.
    Sluikstorten kan inderdaad ook voor de rechtbank eindigen. “Daar staan celstraffen op van een maand tot vijf jaar en boetes van 800 euro tot 4 miljoen euro.” Ontrading voor andere!
    @Stadsbestuur kunnen jullie een memo maken hierover en over een 6 maanden of een jaar een opvolgverhaal maken hierover? Opvolgen dit dossier!!!!

Geef een reactie