Dit weekend! Kerstmarkten, lichtspektakels en topmuziek in het Hageland

De kerstsfeer komt vanaf dit weekend helemaal op gang in het Hageland.

Eindejaarsshopping is aanloop naar Winter in Aarschot

Winter in Aarschot start officieel pas op vrijdag 16 december maar handelaarsvereniging Aarschot Parelt zorgt dit weekend al voor een aperitiefje met een eindejaarsshopping. De meeste winkels in de stad zullen zondag open zijn vanaf 13 uur. Benieuwd wat je van Winter in Aarschot allemaal mag verwachten? Je kan het volgen op deze pagina’s. Met dagelijkse updates.

Harry de kerstman zal er overigens ook al zijn. Je kan hem in de straten van de stad tegen komen maar Harry is ook in het huis van de kerstman aanwezig. Daar kan je Harry zowel op zaterdag 10 december als op zondag 11 december van 16.30 uur tot 19.00 uur gaan begroeten.

Dat huis van de kerstman is zeer de moeite waard. Pop-up kerstwinkel Woauw verkaste naar daar nadat ze het pand waar ze oorspronkelijk zaten moesten verlaten omdat een naastgelegen pakhuis gedeeltelijk instortte. Dat pakhuis wordt maandag afgebroken.

Lily Schrijvers, de persoonlijke assistente van de kerstman, vertelt het verhaal. in dit filmpje.

Mountainbike, raclette en shotjes in Rillaar

In de verwarmde ‘Hüriss Alm’, een knappe houten berghut aan Diestsesteenweg 318, kan je op zaterdag 10 december vanaf 12 uur genieten van raclette en Oostenrijkse drankjes.

Voor de fietsfanaten: tussen 13 en 15 uur kan je er ook starten voor een winterse MTB-tocht van 35 km. Winterhandschoenen en schoenenovertrkejes zijn zeer aanbevolen met dit koude weer.

De ‘Hüriss Alm’ is ook open op zaterdag 17 december van 17 tot 24 uur en op zondag 18 december van 10 tot 19 uur.

Kerstmarkten in de Testelt en in Zichem

In Testelt is er op zaterdag 10 december vanaf 16 uur een kerstmarkt in de Kattestraat. De organisatoren beloven sfeer en die zal deels door discobar Flatline gemaakt worden. Er is ook een surprise-optreden maar wij hebben geen idee wie we mogen verwachten. In de Kattestraat zijn best wel wat grotere winkels gevestigd en die worden aangevuld met standjes met handgemaakte artikels en geschenkenkraampjes.

In het centrum van Zichem worden de kersthutjes op zondag 11 december opgebouwd. De kerstmarkt start om 13 uur en zou in principe moeten eindigen om 20 uur maar uit ervaring durven wij denken dat het daar nog wel even kan uitlopen.

Gans weekend kerstmarkt met kerstcorrida in Zoutleeuw

Op 09, 10 en 11 december organiseert de stad Zoutleeuw opnieuw een kerstmarkt. Gezellige eet- en drankstandjes, nostalgische attracties, diverse standhouders en optredens!

Geen kerstmarkt zonder Kerstman! Daarom heeft hij het Historisch Stadhuis van Zoutleeuw dit jaar uitgekozen als buitenverblijf. De kerstman en zijn elfjes pakken hun koffers uit in Zoutleeuw en stellen de deuren van hun buitenverblijf open voor het grote publiek op vrijdag 9 en zaterdag 10 december. Je moet wel inschrijven om een bezoekje aan de kerstman te brengen. Dat kan hier: https://www.eventbrite.com/e/tickets-huis-van-de-kerstman-453706206477 Een bezoekje kost ook 3 euro.

Op zondag 11 december is er overigens een kerstcorrida in Zoutleeuw. Je kan opteren voor een loop van zes of twaalf kilometer. De corrida maakt deel uit van het Loopcriterium Hageland.

Schitterend lichtspektakel op Wintermagie in Tienen

In Tienen is Wintermagie aan de gang en daar stat dit weekend de absolute topactiviteit op de agenda. Het driedimensionaal klank- en lichtspel ‘Een magische winterdroom’ is een productie van Symfonie der Stenen. Zij zijn internationaal absolute toppers in videomapping. een technologie waarbij reusachtige driedimensionale beelden worden geprojecteerd op architecturale sites. Een magische winterdroom is een creatie die speciaal voor Tienen gemaakt is. Het wordt een totaalspektakel met dansers en acteurs uit Tienen, waarin je ook de buitengewone geschiedenis van de stad zal ontdekken.
Op zaterdag 10 en zondag 11 december zijn er voorstellingen om 18.00, 19.30 en 21.00 uur Wie het spektakel vanop een goed zichtbare plek wil bijwonen, kan gratis tickets reserveren voor de golden circle via www.tienen.be/tickets.

Stijlvolle lichtkunst (un)Holy light in Leuven

In Leuven start op zaterdag 10 december het bijzonder mooi lichtparcours (un)Holy Light. Curator Juliette Bibasse blijft ver weg van bombastisch lichtspektakel. Ze kiest resoluut voor intieme en recht-door-zee lichtkunst van internationale topkunstenaars. Het parcours leidt je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Voor jong en oud!

Je kan het lichtparcours afleggen tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Een paar voorbeelden

Topmuzikanten in Den Hemel , marginale uit de bol in De Harmonie

Wie een avondje absolute topmuziek wil proeven, moet in Den Hemel in Zichem zijn. Daar staat de Jazzisfaction Big Band op de planken. Deze collectie rasmuzikanten brengen een uitvoering van The one in the spotlight. In die spotlights staat overigens een dame met zeer grote klasse. Els Artois is een van onze beste jazzvocalisten. Zij stond enkele jaren geleden als opener op het podium van Jazzwood in Holsbeek.

Marginaal uit de bol gaan kan je in zaal De Harmonie in Zichem. Foute muziek, zotte ambiance, après-ski hits en shotjes jenever. Met een mooi lijstje dj’s achter de draaitafel: Dolle Jo, Peter Van Wijck, Steve Roten en David DM. Inkom 10 euro!

Flamenco in den Egger

Buiten is het berekoud maar in gemeenschapscentrum De Egger in Scherpenheuvel-Zichem staat zondagochtend om 11 uur al, een trio muzikanten op de planken die emotionele ritmes brengen waar je ziel van samensmelt. OLEO brengt moderne flamenco. Alle songs zijn speciaal geschreven voor de de flamencogitaar, de basgitaar en de etnische percussie.

De muziek van OLEO is erg melodisch en vol harmonische en muzikale details, die je aandacht zullen vasthouden vanaf het eerste moment dat deze drie artiesten op het podium stappen.
Het OLEO Trio bestaat uit Antonio Segura (Spanje – flamenco gitaar), Serge Dacosse (België – basgitaar) en François Taillefer (Canada – etnische percussie). 

Wereldlichtjesdag in Diest

De tweede zondag van december, dat is wereldlichtjesdag. Overal in de wereld komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Dat gebeurt door een kaarsje aan te steken om 19 uur. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet

Ook in Diest willen ze deze gelegenheid aangrijpen om iedereen uit te nodigen om dit moment samen te beleven en samen ‘licht’ te maken. Je bent van harte welkom op zaterdag 11 december op onze Troostplek aan de Sint-Jansruïne vanaf 18.30 uur.

Een nostalgisch foto en filmmoment in Messelbroek

Ben je niet zo’n fan van kerstmarkten en heb je een link met Messelbroek? Dan moet je zondagnamiddag om 16 uur in zaal De Keyt in Messelbroek zijn. Het team van Eigen Kweek heeft oude foto’s en films uit de kasten gehaald en kan je gratis gaan bekijken in het gemeenschapscentrum.

Wil je weten wat er te doen is in het Hageland? Volg het op deze pagina: https://holahageland.net/beleef-het-hageland-2/

Organiseer je zelf een activiteit? Stuur alle info door naar events@holahageland.net

Geef een reactie