Nieuw afhaalrestaurant Ishoyo zorgt voor extra creativiteit binnen de Shokudo groep

De Aziatische keuken is het laatste decennium bijzonder populair geworden. In Aarschot is het Japanse restaurant Shokudo een absolute topper. Zaakvoerder Bipan Gurung runt zijn zaak op een bijzonder professionele manier en dat merk je in alle details. Het restaurant is op een stijlvolle manier ingericht, de gerechten zijn supervers en verrassend gevarieerd en het personeel krijgt een klantgerichte etiquette mee.

Al die inspanningen leveren op. Shokudo is constant volgeboekt, in de afhaalruimte moet je vaak aanschuiven en de thuisbezorging draait overuren.

Bipan Gurung zag ook de populariteit van de Thaise en de Indische keuken groeien. Momenteel zit die zelfs in een echte stroomversnelling. Hij anticipeerde op die trend met de opstart van Somwang. De aanpak, de kwaliteitsnorm en de etiquette zijn er identiek als die bij Shokudo, enkel de keuken verschilt. Het resultaat is evengoed topkwaliteit.

Meer ruimte voor creativiteit

In zijn permanent streven naar verbetering zet Bipan Gurung nu een volgende, knap doordachte stap in de organisatie van de workflow van zijn restaurants. Het is momenteel niet altijd evident om de interactie te beperken van klanten die gerechten ophalen en bezorgers die hun bestellingen inladen enerzijds, en de klanten in het het restaurantgedeelte anderzijds. Ook voor de keuken is dat een extra belasting. Shokudo opende recent ook een nieuwe Hana Matsuri zaal wat voor extra druk zorgt in de keuken. Bipan Gurung stimuleert zijn mensen permanent om de gerechten in beide restaurants op een creatieve en innoverende manier te laten evolueren. Maar door de hoge werklast bleef daar minder ruimte voor. De opening van Ishoyo zorgt ervoor dat de werkdruk in de keukens van de restaurants afneemt waardoor er opnieuw meer ruimte komt voor extra creativiteit. De afhaal- en besteldienst zitten voortaan op een andere locatie. Dat verhoogt het comfort van de klanten in de restaurants. Door die afhaaldiensten voor beide restaurants te combineren, hebben de klanten meer keuzemogelijkheden.

Optimalisering interne logistiek

Tijdens de pandemie moesten veel restaurants tijdelijk de deuren sluiten. Bipan Gurung zette volop in op afhaalgerechten. Hij zag dat hij een grote kwaliteitswinst kon realiseren door die service op een afzonderlijke plaats uit te bouwen. De horecabaas ontwikkelde die piste verder en hij combineerde dat idee met het concept van een dark kitchen. Dat zijn restaurants die gerechten serveren die vaak uit een andere keuken komen die niet fysiek op dezelfde locatie zit als het restaurant.

Bipan Gurung ontwikkelde een bedrijfsmodel dat de beste aspecten van die beide ideeën combineerde. Dat leidde tot de creatie van Ishoyo. Naast Shokudo en Somwang wordt dat de derde entiteit binnen de Shokudo groep.

Je kan verder lezen na de afbeeldingen

Ishoyo is een samentrekking van de Japanse woorden Issho, wat samen betekent, en Yo, werelds betekent. Bipan Gurung brengt de twee werelden van Shokudo en Somwang samen in Ishoyo. Klanten moeten dus niet langer kiezen tussen Japans, Indisch en Thaïs, bij Ishoyo vind je ze alle drie. Het nieuwe restaurant is louter gericht op afhalen en leveren. Afhalen kan zowel binnen als aan een buitenloket. Bipan Gurung heeft bewust een locatie gekozen waar klanten die een gerecht afhalen meer parkeerruimte vinden. De Elisabethlaan biedt wat dat betreft alleszins meer opties dan het Schaluin. Het nieuwe restaurant is hypermodern uitgerust met een zeer uitgebreide sushi bar en een grote warme keuken met de meest innovatieve installaties. Die keuken kan nog sterk uitgebreid worden. Afhaling van kwaliteitsmaaltijden heeft nog een stevige groeimarge en daar is bij Ishoyo rekening mee gehouden.

Gefaseerde opstart

De start van Ishoyo is van groot belang voor de Shokudo groep. In de twee zaalrestaurants komt opnieuw meer ruimte voor creatieve ontwikkeling van nieuwe gerechten. De efficiëntie van de keukens in de twee restaurants zal hoger liggen omdat ze zich enkel nog moeten focussen op de klanten in de zaak. Het personeel dat naar Ishoyo gaat, wordt eerst opgeleid in de twee keukens van die restaurants. Dat moet garanderen dat ze dezelfde kwaliteitsnormen zullen halen.

Bipan Gurung kiest ervoor om de opstart van Ishoyo gecontroleerd en gefaseerd te laten verlopen. Het team neemt in de eerste fase enkel de afhalingen en leveringen van Shokudo over. Ze kunnen op die manier wennen aan de nieuwe omgeving en de installaties. In de tweede fase komen de Thaïse en Indische gerechten van Somwang erbij. Het herdenken en herorganiseren van het logistieke proces geeft de groep extra ruimte voor groei en innovatieve culinaire creativiteit.

Ishoyo is gevestigd op de Elisabethlaan 34 in Aarschot.
Telefoon 016/79.34.70 | Email: info@ishoyo.be

Shokudo is gevestigd op het Schaluin 33 in Aarschot
Telefoon 016/35.52.00

Somwang is gevestigd op het Schaluin 16 in Aarschot
Telefoon 016/79.79.30

Geef een reactie