34-jarige medewerkster St.-Rochus aangehouden voor brandstichting in woonzorgcentrum

Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten deelt mee dat het parket van Leuven een 34-jarige medewerkster van woonzorgcentrum Sint-Rochus heeft aangehouden in het kader van het onderzoek naar de brand in het woonzorgcentrum op 22 juli 2022.

Alle 162 rusthuisbewoners werden destijds geëvacueerd. 11 mensen raakten gewond, en 1 bewoner, een man van 88, overleefde de brand niet.

Volgens burgemeester Rutten komt het bericht van de aanhouding stevig binnen, omdat het om een van de eigen medewerkers gaat. Tegelijk zijn ze in Aarschot ook opgelucht dat er een doorbraak is in het onderzoek. Het parket spreekt over opzettelijke brandstichting bij nacht. Gwendolyn Rutten noemt die feiten een weerzinwekkende, criminele daad

Ze hoopt dat er nu snel volledige duidelijkheid komt om dat hoofdstuk eindelijk te kunnen afsluiten. In een rechtstaat moeten daarvoor alle procedures gevolgd worden. Gwendolyn Rutten wil zich daarom ook niet verder uitspreken over deze zaak tot er volledige duidelijkheid is. Ze wil zich in het belang van de verdere rechtsgang terughoudend opstellen. Het is belangrijk dat de onderzoekers en het gerecht verder hun werk kunnen doen. Ze dankt hen voor hun inzet om deze verschrikkelijke gebeurtenis trachten op te helderen.
Burgemeester Rutten beklemtoont dat de gedachten nu uitgaan naar de slachtoffers en nabestaanden van de brand, alsook naar iedereen die deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft meegemaakt, onder meer ook de hulpverleners en vrijwilligers. Op 22 december is er een herdenkings- en bedankingsdienst voor alle betrokkenen.

De preventiediensten in Aarschot blijven ter beschikking indien bewoners of medewerkers nood hebben aan bijstand of begeleiding.
Burgemeester Rutten spreekt tenslotte haar dank uit aan iedereen om de sereniteit te bewaren en het gerecht zijn werk te laten doen, met respect voor de rechten van alle betrokkenen.

Geef een reactie