Bezoek vandaag het huis van Sinterklaas in Diest

Vorige zaterdag was hij nog te gast in Aarschot waar sinterklaas op geen inspanning keek om de kinderen te plezieren. Hij trok er zelfs naar drie deelgemeenten en daar kwamen al zo’n vierhonderd kinderen de sint even dag zeggen. Na de middag was de goedheilige man dan met zijn ganse gevolg present op de Grote Markt. De beeldjes kan je onderaan bekijken.

Vandaag wordt sinterklaas in Diest ontvangen. Samen met een bende roetpieten maakt hij met paard en kar een ritje door Diest. Daarna mogen alle brave kinderen, ouders en grootouders hen komen begroeten in het Huis van de Sint!

Knotsgekke optocht door de stad

Samen met de circuspieten en de Sinterklaasfanfare trekt Sinterklaas op zaterdag 26 november door Diest met paard en koets. Hij begint zijn feestelijke tocht om 14 uur aan de Hasseltsepoort. Onderweg neemt hij uitgebreid de tijd om alle kindjes te begroeten.

Sinterklaas in de Lakenhalle

De Sint arriveert om 15 uur in de Lakenhalle. Die is voor 1 dag omgebouwd tot het Huis van de Sint. De lolpieten zorgen er de hele namiddag voor pret!

“Ouders en kinderen krijgen een unieke inkijk in het Huis van de Sint in Diest. Hier maken roetpieten je wegwijs in de verschillende kamers zoals de keuken van de Sint waar de koekjes gebakken worden,” legt schepen van Jeugd Rick Brans uit. “Alle brave kindjes mogen ook op de foto met Sinterklaas én krijgen natuurlijk cadeautjes en snoepgoed!”

In de Lakenhalle kan je verder ook meedoen aan workshops zoals gekke circuskunstjes leren. Het Huis van de Sint is ook tijdens de optocht al open voor nieuwsgierigen, van 14 tot 18 uur. Alle activiteiten zijn gratis.

Brieven aan de Sint

Aan de deur van het Huis van de Sint staat vanaf zaterdag 26 november ook een grote rode brievenbus speciaal ontworpen door Sinterklaas. Hier kan je de mooiste kunstwerkjes of brieven en verlanglijstjes in droppen. Vergeet zeker je adres niet te vermelden. Zo kan de Sint jouw brief ook beantwoorden,

Je kan hieronder de beeldjes zien van de ontvangst van de sint vorige week in Aarschot

Geef een reactie