De Lijn wil 206 chauffeurs aanwerven met 4 jobdagen

De Lijn is dringend op zoek naar chauffeurs. Ze gaan daarom in oktober vier jobdagen organiseren waaronder ook eentje in Leuven. De andere drie zijn in Grimbergen, Antwerpen en Destelbergen.
Kandidaten komen daar te weten wat een job als chauffeur bij De Lijn concreet betekent. Ze krijgen een antwoord op hun vragen én de kans om kennis te maken met het team van De Lijn.

Tegen eind dit jaar wil de vervoermaatschappij nog 206 chauffeurs aanwerven. De jobdagen gaan door op volgende momenten:

  • Leuven op 10 oktober
  • Grimbergen op 11 oktober
  • Antwerpen op 12 oktober
  • Destelbergen op 13 oktober

Wie geïnteresseerd is, kan zich inschrijven via de website delijn.be/chauffeur.

Na de inschrijving ontvangen de kandidaten een bevestiging van hun deelname. Het aantal plaatsen is beperkt. Als er geen tijdsslot meer vrij zou zijn op één van de jobdagen kunnen de kandidaten in het onlineformulier ook aangeven dat ze graag door een medewerker van De Lijn gecontacteerd willen worden.

Kandidaat-chauffeurs maken proefrit met de bus

Na de verwelkoming van de kandidaten op de jobdag volgt een korte infosessie over de verschillende aspecten van de job van een buschauffeur: de manier van werken en praktische punten zoals verloning komen hier aan bod. Vervolgens krijgen de geïnteresseerden een rondleiding en mogen ze op de stelplaats onder begeleiding van een instructeur een proefritje maken met een bus. Wie wil, kan meteen kennismaken met toekomstige collega’s. Ze kunnen een teamcoach ontmoeten en in gesprek gaan met collega’s van de personeelsdienst. Ten slotte wordt hen praktische hulp aangeboden bij het solliciteren.

Wat biedt De Lijn?

  • Kandidaten zonder rijbewijs D kunnen via de eigen rijschool van De Lijn dit rijbewijs binnen de 6 weken halen.
  • De Lijn wil haar chauffeurs zekerheid geven. Ze starten dan ook meteen met een contract voor onbepaalde duur. De Lijn leidt hen op tot chauffeur terwijl ze al in dienst zijn. Daarnaast kunnen ze doorgroeien naar tal van functies binnen de organisatie.
  • De Lijn heeft verschillende stelplaatsen in heel Vlaanderen. Er wordt alles aan gedaan om de chauffeurs dicht bij hun woonplaats te laten werken. Zo verliezen ze weinig tijd van en naar het werk.
  • De chauffeurs stellen zelf hun werkrooster af op hun privéleven. Een rustdag, vroege, onderbroken of late shift, een dienst in de stad of net niet? Zij geven elke maand hun voorkeur door in het planningssysteem.
  • De Lijn biedt een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.
  • Werken bij De Lijn betekent werken in een menselijke omgeving met passie voor de klant.

Informatie voor sollicitanten

Alle details over de jobdag staan op delijn.be/chauffeur.

Geef een reactie