Peterschapsconcert Koninklijke Muziekkapel Gidsen met sopraan Anneke Luyten

Op 29 september organiseren 6 Gp CIS en de stad Aarschot weer een Peterschapsconcert naar aanleiding van de bevrijding van Aarschot in de Tweede Wereldoorlog. Net zoals bij de vorige succesvolle edities, verzorgt de Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen ook dit jaar weer de muziek.

De 6de Groep Communicatie- en Informatiesystemen is een eenheid in de schoot van de landcomponent. Haar hoofdopdracht bestaat erin IT-ondersteuning te bieden aan operaties en trainingen van Defensie, dit zowel in het binnen- als buitenland. Sinds jaar en dag is 6 Gp CIS ook de peterschapseenheid van de stad Aarschot.

Peterschapsconcert

Burgemeester Gwendolyn Rutten: “Samen met onze petereenheid 6 Gp CIS organiseren we al voor de 17de keer een Peterschapsconcert om de bevrijding van Aarschot tijdens WOII te herdenken. Met de Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen staat ons Peterschapsconcert garant voor een muzikale avond op topniveau én een waardige herdenking van een belangrijke pagina uit de geschiedenis van onze stad.”

Gastoptreden van Anneke Luyten

De Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen werd opgericht in 1832, heeft al over de hele wereld opgetreden en haalde verschillende prijzen binnen. Commandant kapelmeester Yves Segers leidt het imposante harmonieorkest.
Naast Clara De Decker als gastspreker wordt er dit jaar ook nog een gastoptreden toegevoegd aan het Peterschapsconcert, namelijk van sopraan Anneke Luyten.

Wil je deze muzikale avond bijwonen? Duid 29 september dan met stip aan in je agenda. Na het concert kan je napraten tijdens een receptie in de Gasthuiskapel. De opbrengst van het concert gaat integraal naar een lokaal goed doel.

Meer info

Het Peterschapsconcert vindt plaats op donderdag 29 september om 20 uur in de Theaterzaal van CC Het Gasthuis. Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.hetgasthuis.be. De ticketprijs bedraagt 19 euro

Je vindt de informatie over dit concert ook terug op onze pagina Beleef het Hageland

Geef een reactie