Ambitieus activiteitenprogramma voor Autovrije zondag wordt een week uitgesteld

Er waren volgende zondag grote plannen in Diest. Het centrum zou dan autovrij zijn en op een tiental plaatsen in de stad waren een pak activiteiten gepland.

Die plannen worden echter een week uitgesteld omwille van het verwachte slechte weer. Blijkbaar willen verschillende standhouders annuleren en de organisatoren vrezen voor een slechte opkomst. Om zoveel mogelijk mensen van de autovrije straten te laten genieten, stelt het stadsbestuur het evenement een weekje uit.

Autovrije zondag zal nu doorgaan op zondag 25 september. Bewoners van de autovrije straten worden via brief persoonlijk op de hoogte gebracht.

Het programma blijft zo goed als ongewijzigd. Enkel de flightsimulator op de sportmarkt zal niet aanwezig zijn. De sportmarkt kadert nog steeds in de Europese week van de Sport. Die loopt van 23 tot 30 september.

Uiteraard is het de bedoeling dat autovrije zondag zoveel mogelijk in de publieke ruimte kan doorgaan. Maar omdat het weer steeds een onvoorspelbare factor blijft en het uitstel van het evenement een eenmalige maatregel is, voorziet de stad enkele alternatieve binnenlocaties of activiteiten als het erg slecht weer wordt op zondag 25 september. Die verplaatsing naar binnenruimtes was op 18 september niet mogelijk, vanwege de beperkte beschikbaarheid van mogelijke locaties.

Een overzicht van alle activiteiten en locaties vind je op www.diest.be/autovrije-zondag

One comment

  • Komt het bij de organisatoren niet op , dat andere mensen concrete plannen hebben . dat ze bepaalde activiteiten , zoals een verhuis , of en speciaal transport , die wat planning vragen speciaal een week later gezet hebben omwille van die ” autoloze zondag ? Of gaan de groene kmehrs die dit zomaar beslist hebben , voor deze mensen de meerkost betalen , of de meubeltjes tot aan de ring van Diest dragen ? Of werken die allemaal in een overgesubsidieerde sector , war men van praktische planning geen benul moet hebben en vrijaf kan krijgen wanneer men het leuk vind ?

Geef een reactie