Brandweerpost Diest organiseerrt boeiende open dag

Het eerste herfstprik zorgt ervoor dat de activiteiten voor Autovrije Dag in Diest worden uitgesteld naar zondag 25 september. De Open Dag van brandweerpost Diest vindt echter wel plaats. Op zondag 18 september tussen 10 uur en 18 uur kan je de kazerne bezoeken en een rist demonstraties volgen. Het korps toont onder meer een simulatie van een woningbrand, de blussing van een frituurpan en een bevrijding uit een voertuig.
Er zijn ook infostanden van de politie, Rode Kruis Vlaanderen, de preventiedient en de hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost. Jonge kandidaat-pompiertjes mogen mee in een autopomp van post Scherpenheuvel-Zichem.

Kinderen komen helemaal aan hun trekken. Er is een blushuisje, springkastelen en een kleurwedstrijd.

Parkeren is geen probleem. Er is een grote parking op wandelafstand en er zijn voorzieningen voor fietsen en brommers.

Zeer de moeite dus. Dat was het ook de vorige keer al. We hebben nog wat beeldjes van de vorige open dagen bovengespit als illustratie.

Geef een reactie