Rotary Diest schenkt 5000 euro aan Stop Parkinson

Wereldwijd lijden meer dan 6 miljoen mensen aan de ziekte van Parkinson. In België zijn er dat ongeveer 40.000. Parkinson is daarmee een van de meest voorkomende neurodegeneratieve aandoeningen.

Ivo de Bisschop, voorzitter van Stop Parkinson België haalde in 2020 al wandelend liefst 1 miljoen euro op om onderzoek naar Parkinson te financieren. Momenteel voert hij opnieuw actie maar deze keer doet hij het met de fiets. Van 9 tot 18 september reed de man een soort ronde van België met Peloton Parkinson. De voorlaatste rit op zaterdag 17 september ging van Hasselt naar Diest. Ivo De Bisschop kreeg onderweg het gezelschap van een aantal leden van Rotary Diest. Bij de aankomst in Diest werd het peloton onder meer ontvangen door burgemeester Christophe De Graef. Voorzitter van Rotary Diest Thierry Arnauts schonk 5000 euro aan Stop Parkinson.

Stop Parkinson ondersteunt onder meer de Michael J. Fox Foundation. Dat is de grootste non-profit organisatie wereldwijd voor de ziekte van Parkinson. De door Stop Parkinson gesteunde onderzoeken geven inzicht in mogelijke aanknopingspunten voor een toekomstige behandeling. Sommige van deze onderzoeken richten zich op de genetische veranderingen die voorkomen bij de ziekte van Parkinson. Die behandelingen kunnen mogelijk in de toekomst de ziekte afremmen. De afgelopen jaren is ook het belang van niet-medicamenteuze therapieën duidelijker geworden. Bewegen en sporten hebben een gunstig effect op het verloop van de ziekte. Ook voeding kan hierin een rol spelen.

Geef een reactie