Oldtimer Fly&Drive heeft uitzicht op record aantal deelnemers

Knaldrang dus. Zelfs bij de organisatoren van de 37ste editie van de Oldtimer Fly&Drive hebben ze er ervaring mee. Er zijn ondertussen bijzonder veel vliegtuigen aangemeld. Dat cijfer schuift rustig naar de 200 wat een onverwacht succes is. Coördinator Koen Bosmans verwacht ook zo’n 2000 voertuigen op de wei in Schaffen. Het wordt met andere woorden een geweldige editie van het event.

Geweldig maar ook tropisch. En daar heeft het team van DAC toch wel bijzonder veel aandacht aan besteed. Ze hebben massaal tenten aangesleept om schaduwplekken te creëren. Op verschillende plaatsen op het terrein staan grote waterbakken waar de bezoekers zich kunnen verfrissen. Maar Koen Bosmans roept toch uitdrukkelijk op om kledij te dragen die beschermt tegen de zon en om voldoende te smeren. Het vliegveld van Schaffen is een gigantische open vlakte waar de zon ongenadig brandt. Oppassen dus!

Opvallend! Op het ganse terrein zijn twee types van vuilniszakken opgehangen. Je kan er echt niet naast kijken. Afval weg gooien is not done maar je kan meteen ook sorteren. Slim gezien. En milieuvriendelijk.

De meeste bezoekers komen natuurlijk om vliegtuigen en voertuigen te spotten. De Red Devils maakten vrijdagnamiddag al een verkennende fly-by voor ze landden in Schaffen. Je kan hen zowel op zaterdag als op zondag, telkens om 14 uur aan het werk zien. Dat belooft spektakel.

Op het vliegveld zijn gedurende het jaar drie verenigingen actief. De Diestse Model Club, paracentrum Vlaanderen en de Diestse Aero Club DAC. Die hebben tijdens het weekend alle drie een informatiestand waar je je ook kan aanmelden voor initiatievluchten en opleidingen. Ook Defensie, het Special Operations Regiment en Brandweerzone Vlaams-Brabant Oost hebben een infostand. Je kan verder ook een luchtdoop met een helikopter of een zweefvliegtuig boeken of zelf een zweefvliegtocht maken in een flight simulator. Wie het wat rustiger wil houden kan een rondritje maken in een huifkar met gids. Voor de kinderen is er een stevig aanbod kinderanimatie.

Wij volgen de Oldtimer Fly&Drive een gans weekend van kortbij en we posten een stroom fotomateriaal, ook op onze socials. Vandaag waren we erbij toen de Red Devils arriveerden.

Geef een reactie