Extra brandpreventiemaatregelen voor truckshow in Bekkevoort

De truckshow in Bekkevoort sloot al vrij vroeg de deelnemerslijst voor de editie 2022 af omdat het maximum aantal van 700 deelnemers bereikt was. Vrijdagavond rijden de eerste trucks het terrein van sportpark de Heide op. Het wordt een tropische editie en dat heeft zo zijn gevolgen. Veel truckers bouwen tijdens het weekend een gezellig feestje met picknick, een barbecue en een frisse pint. Dat zal dit jaar echter met restricties gebeuren. Het gemeentebestuur verbiedt namelijk open vuren, elektrische vuren, barbecue en vuurwerk. Dat heeft alles met het gevaar voor brand te maken. De trucks staan op een ondertussen stevig verdord grasveld en het minste ongecontroleerd vlammetje kan een inferno starten.

De enige uitzondering op die regel is de barbecue van de organisatoren zelf. Die moet echter op een onbrandbare ondergrond geplaatst worden en er moeten liefst tien poederblussers in de nabijheid ervan geplaatst worden.

De truckchauffeurs mogen de motoren van hun trucks niet laten draaien. Dat mag wel op zaterdagavond tijdens de lichtshow.

Teams van brandweerpost Scherpenheuvel-Zichem zullen permanent aanwezig zijn op het terrein. Zij stellen ook extra standpijpen op in de directe omgeving van de grote tenten.

Geef een reactie