Ontdek wandelend of fietsend Buiten Aardse Kunst in Langdorp

Vanaf vrijdag 12 augustus en tot en met 28 augustus kan je in Langdorp een heel speciale wandeling of fietstocht van ongeveer 3,5 kilometer maken met kunstwerken die over het ganse parcours verspreid zijn. Buiten Aardse Kunst is de naam van het project en de kunstenaars die meedoen sluiten nauw aan bij de zogenaamde Land Art, een kunststroming die inspeelt op landschapskenmerken.

Het is een bijzondere vorm van ‘ecological art’ of ‘environmental art’, waarbij de hele natuur in de kunst opgenomen wordt en er een nieuwe beleving van de ruimte ontstaat. De kunstenaar gaat in dialoog of confrontatie met de natuur via interactie met of toevoeging aan elementen van het landschap.

De organisatoren hebben een redelijk imposante lijst met kunstenaars kunnen overtuigen om in volle zomer, in de vrije buitenlucht en rustgevende natuur hun kunst te exposeren. Het parcours loopt door de weides, heide en bossen van het natuurgebied de Blakers in Langdorp.

Tijdens de weekend kan je persoonlijk kennis maken met een aantal kunstenaars. Dat gebeurt in de zomerbar in de Geburenstraat 45 in Langdorp. De organisatoren schenken de netto opbrengst van de verkoop van dranken aan Spierziekten Vlaanderen vzw.

One comment

Geef een reactie