Afdelingen van scholengroep KSD krijgen meer dan half miljoen euro voor dakrenovatie

In de investeringstranche die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts bijna maandelijks mag aankondigen, wordt opnieuw ruim 3,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de renovatie van bestaande infrastructuur en de bouw van nieuwe schoolgebouwen. In de provincie Vlaams-Brabant zullen zo’n 15 scholenbouwprojecten met deze investering aan de slag kunnen. Zij krijgen samen meer dan 3,5 miljoen euro.

In Diest ontvangen het Vrij Technisch Instituut Voorzienigheid, het Sint-Jan Berchmanscollege, het Vrij Technisch Instituut Mariëndaal en Humaniora Voorzienigheid voor 184 leerlingen 546.000 euro voor de dakrenovatie van blok MJ en het aanpassen van de onderliggende lokalen.

De belangrijkste investering is voor Vrije Basisschool Don Bosco, BuSO Don Bosco Groenveld plus en Don Bosco Groenveld in Heverlee (Leuven). Die scholen tellen 864 leerlingen. Ze mogen 1,9 miljoen euro besteden voor uitbreidings- en renovatiewerken. ZAVO in Zaventem kan rekenen op 204.000 euro voor de aankoop van een appartement en kantoorruimte voor 308 leerlingen.

In Heverlee krijgt Vrije Basisschool Terbank-Egenhoven 102.000 euro voor de renovatie van de refter tot een bewegingsruimte en de herinrichting van de keuken, het leraarslokaal en de klaslokalen.

Geef een reactie