Gratis gekoeld water in 13 stadsgebouwen in Leuven

We krijgen vanaf volgende week een periode met ongewoon hoge temperaturen. In de steden kan die hitte nog drukkender worden. Het stadsbestuur van Leuven anticipeert alvast.

In 13 stadsgebouwen kunnen de Leuvenaars of bezoekers gratis gekoeld kraantjeswater tappen. In het stadscentrum heeft de stad afspraken om op extra warme dagen ook enkele kerken te openen voor wie verkoeling zoekt.
Tijdens grotere evenementen zoals Beleuvenissen, Hapje Tapje en Leuven Beach Volley worden bij warm weer extra parasols geplaatst die voor schaduw moeten zorgen. Voor de aanwezigen is ook daar gratis gekoeld water te verkrijgen.

Verder wordt het online platform Leuven Helpt ingeschakeld om de gevolgen van de hitte op te vangen. Iedereen kan hulp aanvragen voor zichzelf of voor iemand anders via de website van het platform of via het nummer 016 27 27 72. Tijdens het weekend en ‘s avonds kan je permanent terecht bij het Wit-Gele Kruis op het nummer 016 31 95 50.

Geef een reactie