Megakids brengt meer dan 2000 fietsers naar Scherpenheuvel

Wie op dinsdag 28 juni met de wagen in het centrum en op de wegen naar Scherpenheuvel rijdt, wordt gevraagd om extra voorzichtig te zijn en goed uit te kijken. Op de site van Den Egger vindt dan namelijk de zevende editie van Megakids plaats.

Megakids is een event van de ILV Sportregio Winge-Demervallei. De 5de en 6de leerjaren van scholen uit Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Holsbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge komen met de fiets naar Den Egger. Ook de gemeente Kortenaken neemt deel aan dit evenement, al zijn zij geen lid van de sportregio.
Volgens de organisatoren zijn dat exact 2138 leerlingen, leerkrachten en begeleiders, al kan er altijd wel eentje zieke zijn of om een andere reden niet aanwezig zijn.

Megakids is een tweejaarlijks fietsevenement. De kinderen kunnen er deelnemen aan workshops, zich uitleven op de springkastelen of nieuwe activiteiten ontdekken. In de namiddag fietsen alle deelnemers terug naar de school.

Met dit evenement worden kinderen gestimuleerd om de fiets steeds op een veilige manier als verplaatsingsmiddel te gebruiken.

Op maandag 27 en dinsdag 28 juni geldt een parkeerverbod op de parking aan de egger-site. Automobilisten kunnen gebruik maken van de andere parkings in Scherpenheuvel. Opgelet: op de parkings naast het stadhuis en op de Noorder- en Zuidervest geldt een blauwe zone. Op de randparkings kan je gratis langparkeren.

Geef een reactie