Toptalent uit 8 landen in Open Poomsae van Taekwondoschool Diest

Taekwondoschool Diest organiseerde vorige zondag de Open Poomsae 2022, een internationaal stijltoernooi met deelnemers uit 8 Europese landen. Poomsae is een schijngevecht of stijlvorm waarin arm- en beentechnieken in een vaste volgorde achter elkaar worden uitgevoerd. Het vergt van de beoefenaar een grote mate aan lenigheid, kracht en techniek. In wedstrijdvorm krijgt de deelnemer door vijf juryleden punten op techniek en op presentatie.

Vorige week  vonden in Brussel nog de Belgische kampioenschappen Poomsae plaats. Vorige zondag was er dan een prestigieus internationaal tornooi in Diest met deelnemers uit  acht verschillende Europese landen.

De club in Diest heeft zelf ook internationaal opkomend talent. Axelle Bonnez (20 jaar, derdejaars studente voedings- en dieetleer) behaalde het voorbije jaar meerdere medailles op internationale puntentoernooien in Albanië, Croatië en Turkije, nam deel aan het EK in Portugal (5de plaats) en het WK in Korea (9de plaats) en staat momenteel 6de op de world poomsae taekwondo ranking. Axelle kon er in het tornooi van haar eigen club echter niet bij zijn door studieverplichtingen.

Je kan hieronder een paar sfeerbeelden bekijken van het tornooi.

Geef een reactie