Ontdek unieke verborgen stadstuinen tijdens een muzikale tuinenwandeling

Stadsgids in Diest Hilde Draelants pakte al eerder uit met verrassende en originele stadswandelingen Enkele jaren geleden ontwikkelde ze samen met het Davidsfonds een muzikale tuinenwandeling. Diest heeft, net als veel andere steden, een aantal zeer fraaie stadstuinen maar die blijven verborgen voor het publiek. Logisch uiteraard. Je wil niet iedere dag een groepje wandelaars door je tuin zien slenteren maar bij een aantal eigenaars kan het een paar keer per jaar wel. De deelnemers kregen niet alleen mooie tuinen voor de stapschoenen geschoven, op een aantal plaatsen worden ze verrast door een muzikale act.

De formule werd al snel populair en daarom komen er ook dit jaar twee muzikale tuinenwandelingen. Het parcours loopt langs minder bekende en soms niet voor het publiek toegankelijke locaties waar wat geschiedenis aankleeft. De muziekpauzes zorgen ook nu voor een emotionele of vrolijke noot.

De twee tuinenwandelingen vinden plaats op zondag 22 mei. Wie dat te kort dag vindt, kan op zondag 18 september meestappen. Beide wandelingen vertrekken om 14 uur aan de trappen van de citadel.

Wil je meewandelen? Inschrijven kan door storting van 10 euro per persoon op rek.nr BE02 0010 3640 0540 Vermeld wel je naam en de datum dat je wil meestappen.
Het parcours is ongeveer 3 kilometer lang.
Organisatie : Davidsfonds Diest en Hilde Draelants, stadsgids.

One comment

Geef een reactie