Niet alleen studieruimte maar ook ontspanning en waardebonnen voor studenten

Samen studeren is de laatste jaren een trend geworden. Stadsbesturen maar ook bedrijven spelen daarop in en bieden infrastructuur aan waar studenten in comfortabele omstandigheden terecht kunnen.

Het stadsbestuur van Diest gaat in juni nog een stapje verder. De Lakenhalle wordt opnieuw een collectieve studeerruimte met een groene aankleding maar er komen ook zogenaamde springuren met sport- en ontspanningsactiviteiten. Studenten die frequent gebruik maken van de studeerruimte krijgen een boekje waardebonnen. Daarmee kunnen zij bij 14 lokale handelaars terecht voor fikse kortingen op koffies, broodjes, warme maaltijden en nog veel meer. Dat gebeurt onder de noemer Speeltijd.

Samenwerking jeugddienst en sportdienst

De Hallezaal krijgt dus een groene aankleding. Studenten kunnen er gebruik maken van goeie wifi en er is gratis koffie, thee, water en fruit. Voor de organisatie van de ontspanningsactiviteiten gaan de jeugddienst en de sportdienst van de stad samenwerken. Zij plannen gratis groepslessen zoals een snelle crossfitsessie, pop-up concertjes en filmavonden.

De Studie in de Lakenhalle (Hallezaal, Schotelstraat 4) is open van maandag tot en met zaterdag tijdens de maand juni (start woensdag 1 juni, stop donderdag 30 juni). De Studie is open van 9 tot 21 uur.

Het stadsbestuur is wel nog op zoek naar vrijwilligers die tegen een kleine vergoeding een oogje in het zeil willen houden.

Geef een reactie