Interliga viert 25jarig bestaan – Sharphill Allstars voor 3de keer kampioen

Interliga, de zaalvoetbalcompetitie die deels in de sporthallen van Scherpenheuvel en in Veerle wordt gespeeld, sloot maandagavond 9 mei het seizoen af met de bekerfinale. Die werd gewonnen door ZVC ‘t Stamineeke. Zij versloegen De Stifters met 4-3.

De twee finalisten speelden ook in de reguliere competitie een vooraanstaande rol. ZVC ‘t Stamineeke sloot het seizoen af als tweede met 60 punten en De Stifters pakten de derde plaats met 59 punten. Nek-aan-nek dus. Net zoals de bekerfinale overigens. De competitie werd ook dit jaar gewonnen door Sharphill Allstars. Zij pakten al voor de derde keer de titel met 65 punten.

Het werd overigens een speciale editie van de zaalvoetbalcompetitie. Interliga bestaat 25 jaar en daar mogen we gerust wat lovende woorden voor gebruiken. De organisatoren doen het namelijk al jaren zonder scheidsrechters en dat levert geen noemenswaardige problemen of discussies op. De ploegen en de spelers regelen alles wat op het veld gebeurt onder mekaar. Het sportieve primeert boven het competitieve bij de ploegen die deelnemen aan Interliga.

Het seizoen 2021-2022 werd maandag dan wel afgesloten maar in de tussenperiode zitten de ploegen helemaal niet stil. De meesten blijven aan de slag in allerlei lokale tornooien waar ze mekaar vaak opnieuw tegenkomen.

Ook voor de coördinatoren van Interliga, Marcel Stalmans, Kim Pittevils, Kristof Robijns, Michaël Merck en Maarten Jacobs, is die tussenperiode niet meteen een opportuniteit om de pauzeknop in te drukken. De voorbereidingen van een nieuw seizoen beginnen meteen al volgende week. Ploegen inschrijven, de administratie regelen en een competitiekalender uitwerken, het is geen eenvoudige klus.
Voor de initiatiefnemer van de competitie, Marcel Stalmans, wordt het nieuwe seizoen een feestjaar. Hij viert in september zijn zeventigste verjaardag. Marcel is een levensgenieter en dus begon hij maandagavond al aan die viering. De combinatie van 25 jaar Interliga en 70 jaar worden kon hij maar moeilijk laten liggen. Dat zijn werk geapprecieerd wordt, bewijzen de cadeaus van schepen van sport Kris Peetermans en van de ploegen die meespelen bij Interliga. Schepen Peetermans reikte verder ook de bekers uit aan de eerste drie ploegen in de competitie, aan de bekerwinnaar en aan de ploeg die door alle collega’s als sportiefste werd verkozen. Dat was FS Bekkevoort. Het moet een fijn gevoel geven als je door de andere clubs wordt geapprecieerd omwille van je sportiviteit.

One comment

Geef een reactie