Zomertournee van Metejoor passeert enkel tijdens Lolands in het Hageland

Het was een topweek voor de organisatoren van het familiefestival Lolands. Bij de uitreiking van de cheque aan het team van KU Leuven maken ze op een enigszins verborgen manier de eerste naam van een artiest bekend. Dat gebeurt niet expliciet en enkel door een liedje te draaien van de artiest in kwestie. Dit jaar was dat Metejoor, de artiestennaam van Joris van Rossem.

De keuze voor Metejoor bewijst dat de programmatoren van Lolands weten waar ze mee bezig zijn. Op het moment dat ze de artiest hebben vast gelegd was hij weliswaar één van mensen met een snelgroeiende kwaliteitsreputatie maar zijn echte doorbraak moest nog komen. Vorig weekend kreeg Metejoor dan plots drie MIA’s. De MIA’s zijn de belangrijkste onderscheidingen voor populaire muziek in België. Metejoor kreeg de MIA voor Doorbraak, Beste Nederlandstalig en Beste Solo Man. Dat zijn drie hoog gewaarde prijzen.

Daar stopte het echter niet. Het feestje van MIA’s was nog niet helemaal verteerd toen de artiest maandagavond in de Cooke & Verhulst Show zijn tweede gouden plaat mocht ontvangen voor zijn album Metejoor.

Op 20 mei begint de zanger aan een wel zeer lange zomertournee. Die brengt hem in alle uithoeken van Vlaanderen maar hij passeert opvallend weinig in onze regio. Wie Metejoor dus in de buurt aan het werk wil zien kan best nu al een ticketje scoren op https://www.lolands.be/tickets/
Hij staat op zaterdag 17 september om 19 uur op het programma.

Naast Metejoor ben je met dat zaterdag- of combiticket ook al zeker dat je Stan Van Samang met full band en Level Six aan het werk ziet. De eerste staat om 20.30 uur geprogrammeerd, net na Metejoor dus, maar voor Level Six moet je wachten tot na middernacht.

Geef een reactie