Vierdaags boekenfestival Druk in Leuven start vandaag

Op donderdagmiddag 5 mei is  de eerste editie van boekenfestival Druk in Leuven gestart met de voorstelling van de boekenkamer van burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani. De stad staat vier dagen lang in het teken van literatuur. Op het programma staan meer dan 180 activiteiten. Je vindt ze allemaal op www.leuven.be/drukinleuven.

Op 22 plaatsen in de Leuvense binnenstad – 15 boekhandels en 7 extra verkoopstands –  kan je als boekenliefhebber terecht om boeken aan te schaffen. Voor fans van fictie en non-fictie. Voor liefhebbers van thrillers, poëzie of wetenschappelijke werken. Voor zij die zich willen verdiepen in kunst of gewoon een lekker potje willen koken. Zelfs voor zij die nog niet weten wat ze graag lezen.

Maar er is meer. Je kan auteurs ontmoeten, kookworkshops volgen, debatteren en je boek laten signeren. Je kan voorstellingen bijwonen, concerten beluisteren en expo’s bezoeken. Onder meer Tom Schamp exposeert in de Bib in Leuven.

Een greep uit het zeer rijke aanbod

Julie Cafmeyer en Tobi Lakmaker nemen je op vrijdag 6 mei mee in ‘de geschiedenis van mijn seksualiteit’ in jeugdlocatie Stelplaats.
Filmmaakster Cecilia Verheyden nodigt je die dag uit in haar boekenkamer. 
Brihang concerteert ‘s avonds in de stadsschouwburg.

Gerda Dendooven, Stefan Boonen, Jef Aerts en Kamiel De Bruyne lezen voor de jongste boekenliefhebbers voor op zaterdag 7 mei op een speciale locatie, de Velodroom.
Johan Braeckman ontmoet dan ook Koen Vanmechelen in het CERA-gebouw dat voor de gelegenheid vooral rond kunstboeken werkt.

Annelies Verbeke, die zopas de Ultima voor Letteren won en writer-in-residence is van KU Leuven, cureert en nodigt vier internationale auteurs uit op zondag 8 mei in 30CC/Schouwburg. Je kan er die dag ook in gesprek gaan met bestsellerauteur Santa Montefiore of dichter des vaderlands Mustafa Kör of een voorstelling van Tom Lanoye bijwonen. Diezelfde dag kan je ook een lezing volgen van Sandra Bekkari of koken met Wim Ballieu op de Vismarkt.

Praktisch

Druk in Leuven vindt plaats van 5 tot 8 mei op diverse locaties in de Leuvense binnenstad.
De meeste activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk. Voor sommige moet je een plekje reserveren of een ticket kopen. Het volledige programma en alle info vind je op leuven.be/drukinleuven.

Geef een reactie