Podcast | B(l)oeiend Hageland

We starten op dit platform met de wekelijkse podcast Haagschool. Elke week nodigen we twee boeiende gasten uit om te praten over een activiteit met grote impact voor het Hageland.

In de eerste aflevering hebben we het over de campagne B(l)oeiend Hageland.
Het bloesemtoerisme wordt economisch erg belangrijk voor het Hageland. De ganse maand april vinden in onze regio een lange reeks activiteiten rond de bloesems plaats. Onze gasten in de podcast zijn burgemeester van Bekkevoort Hans Vandenberg en regiocoördinator Hageland bij Toerisme Vlaams-Brabant Isabelle Hollevoet.

In Bekkevoort vindt op zaterdag 23 april Bloesemmagie plaats. Dat is een van de belangrijkste activiteiten in het kader van B(l)oeiend Hageland. Burgemeester Hans Vandenberg vertelt er ons alles over.
Isabelle Hollevoet plaats de bloesemcampagne in een breder kader.

In de podcast verneem je verder alles over de manier waarop de fruittelers de bloesems beschermen tegen de late vorst. We hebben het over het economisch belang van het bloesemtoerisme voor onze regio en we gaan ook even in op de impact van de oorlog in Oekraïne voor onze landbouwbedrijven.

Je kan de podcast hieronder beluisteren

We verzamelen alle podcasts op de pagina Haagschool. Je kan ze dus op ieder moment opnieuw beluisteren.

In de volgende aflevering hebben we het over de erg ambitieuze renovatie van het Sint-Rochusmemoriaal in Aarschot. Die ganse site krijgt een nevenbestemming als ankerplaats voor het gruwelijke oorlogsverleden van Aarschot. Onze gasten zijn voorzitter van poëzie Aarschot Johan Noppen en burgemeester Gwendolyn Rutten. De inhoud van aflevering 2 krijgt een erg actueel accent door de oorlog in Oekraïne.

We schreven eerder dit artikel over de plannen voor het Memoriaal: https://holahageland.net/2022/03/30/restauratie-sint-rochusmemoriaal-moet-oorlogsverleden-vastankeren-voor-toekomstige-generaties/

Klik op de afbeelding hieronder om de pagina van Haagschool te bekijken. Je kan daar nu al het volledige programma voor april bekijken.

Geef een reactie