Camera en verscherpte controles op site Den Egger

Burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes is boos. Op de site aan Den Egger is nogal wat overlast van bepaalde individuen die er ook veel zwerfvuil achter laten. Dat werd eerder deze week onder meer ook duidelijk gemaakt door een medewerker van de stad die een korte wandeling maakte over de site en het zwerfvuil opraapte dat hij tegen kwam. Dat leverde deze foto op die hij op Facebook postte.

De reacties van de lezers zijn duidelijk. Zowat iedereen veroordeelt de situatie.

Burgemeester Claes post nu een waarschuwing op zijn Facebookprofiel. Opvallend daarin is dat Manu Claes ook vermeldt dat de skatende jeugd zelfs wordt lastig gevallen. De skaters zelf zijn dus ook slachtoffer van deze onverlaten. Die provoceren nog op andere manieren. Een bord van Mooimakers om mensen te sensibiliseren rond de problematiek van zwerfvuil werd gewoon stukgeslagen.

Er wordt nu actie ondernomen om de overlast te stoppen. Politieteams van zone Demerdal gaan extra identiteitscontroles doen en er hangt sedert deze week ook een camera op de site.

Geef een reactie