Jeugdverenigingen kunnen tegen gunsttarief op kamp met De Lijn

Het hoogtepunt van de werking van iedere jeugdbeweging is ongetwijfeld het jaarlijkse zomerkamp.  Dat was de voorbije twee jaar niet evident maar in 2022 kan voorlopig alles weer in zijn vaste plooi vallen.

De Lijn gaat de jeugdbewegingen ook opnieuw ondersteunen om de verplaatsing naar die kampen vlotter mogelijk te maken. Erkende jeugdverenigingen die deze zomer op kamp gaan betalen tussen 27 juni en 4 september slechts 1,70 euro per reiziger als onderdeel van een groepsticket.

Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters werden in 2021 14 521 reizigers vervoerd, verdeeld over 221 ritten, in het kader van kampvervoer verzorgd door Vervoersmaatschappij De Lijn.

Twee opties voor kampvervoer

Bij een groep groter dan 45 personen zorgt De Lijn voor aangepast vervoer door versterkingsritten in te leggen. De verplaatsing mag maximaal 50 km bedragen, langere afstanden zijn niet mogelijk. De verplaatsing moet ten minste 3 weken op voorhand aangevraagd worden. Met een groepsticket (verkrijgbaar vanaf 10 personen) betalen de reizigers slechts 1,70 euro per persoon. Ze kunnen ook mee met een ander vervoerbewijs zoals een Buzzy Pazz.

Groepen met minder dan 45 personen reizen met een gewone buslijn. Reserveren is dan niet nodig. Als het druk is op het voertuig moet de groep misschien gesplitst worden. Een deel van de groep neemt dan de volgende bus. Met een groepsticket betaalt elke reiziger slechts 1,70 euro.

Voor meer informatie, alle voorwaarden en de inschrijvingen kunnen de jeugdverenigingen terecht op http://www.delijn.be/opkamp.

Geef een reactie